Blog van Career & Live
zaterdag 24 december 2016

Sorry, nadenken daar heb ik geen tijd voor

Hebben we het nou echt zo druk of moeten we gewoon stoppen met alles door elkaar doen? Met deze tekst begint een artikel in het FD van zaterdag 24 december 2016.

Uit onderzoek van het SCP blijkt dat we het de laatste dertig jaar drukker hebben gekregen, staat in het artikel. Echter voor een deel is de enorme drukte ook perceptie, zegt hoogleraar Ap Dijksterhuis.

Focussen en stoppen met multitasken

We zijn druk met veel dingen tegelijkertijd, vooral de smartphone zorgt voor veel onrust, we zijn altijd bereikbaar en bezig. Ben jij verslaafd aan de smartphone, doe de test of neem de proef op de som en neem in deze Kerstvakantie eens een echte Digital detox day, mooier nog, maak er een challenge van. Om zo jouw cirkel van bereikbaarheid te doorbreken, als Leslie Perlow (Harvard) heeft gedaan ism de Boston Consultancy Group.

Is het een idee om massaal elke vrijdag zonder smartphone op kantoor te lopen, op zaterdag zonder smartphone lekker met gein door te brengen?

Werk privé balans of werk privé management?

Werk en privé lopen steeds meer door elkaar heen, dat hoeft geen probleem te zijn. Echter, kun en durf jij keuzes te maken om soms even niet te werken, soms te zeggen; ik ben nu mentaal en fysiek aanwezig bij mijn gezin of bij mijn vrienden? Dat is de kunst. Doe de test om te zien hoe het met jouw werk privé balans staat op dit moment en ontvangen gelijk 10 concrete tips.

De conclusie en oplossing is heel simpel

Meer nietsdoen tijd, meer lummelen. Lukt het niet, schrijf je dan wellicht in voor een digital detox training, of een training doorbreek de cirkel van bereikbaarheidlummelen

Annemie Schuitemaker MHD & RL