Workshops
Pauzeren kun je leren

Je bent een rund als je met je pauzes stunt

Laten we eerlijk zijn, in onze drukke levens lijken pauzes een luxe die we ons niet kunnen veroorloven. Echt waar pauzeren kun je leren! Geen “time-management training” maar “pauze-management training. Werkstress en persoonlijke zorgen houden ons gevangen, maar de echte uitdaging ligt in het gebrek aan herstel. Het nemen van pauzes is geen teken van zwakte, integendeel, het is van vitaal belang voor ons welzijn. Het nemen van pauzes is niet alleen een persoonlijke keuze, maar ook een culturele kwestie binnen organisaties. Laten we een voorbeeld nemen aan de Zweden, die regelmatig FIKA nemen – een moment van ontspanning en sociale interactie. Ontdek hoe pauzes je productiviteit en welzijn kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld door meer te wassen onder werktijd als je thuiswerk.

Van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam

De workshop “Pauzeren kun je leren” laat deelnemers zien dat pauzes niet alleen noodzakelijk zijn voor welzijn en productiviteit, maar ook haalbaar binnen een drukke werkdag. Doelen
1. Bewustwording creëren over het belang van pauzes voor mentaal en fysiek herstel.
2. Strategieën aanleren om effectief pauzes te integreren in de werkdag.
3. De culturele houding binnen organisaties ten opzichte van pauzes veranderen.
4. Persoonlijke pauzeplannen opstellen die passen bij individuele behoeften en werkzaa

De kunst van het pauzeren verkennen

Onze workshop “Pauzeren kun je leren” biedt een uitnodigende gelegenheid om de impact van pauzes op onze productiviteit en welzijn te ontdekken, en om concrete strategieën te verwerven om deze kostbare momenten effectief te integreren in ons drukke schema. Bij aanvang van onze workshop worden de deelnemers hartelijk verwelkomd in een atmosfeer van sereniteit en groei. We beginnen met een diepgaande analyse van het belang van pauzes voor ons dagelijks functioneren, waarbij we de wetenschappelijke grondslagen belichten die de rol van pauzes bij het verbeteren van onze mentale en fysieke gezondheid onderstrepen. Vervolgens worden interactieve sessies geleid waarin deelnemers worden aangemoedigd om hun persoonlijke ervaringen met pauzes te delen en gezamenlijk te reflecteren op de huidige cultuur rondom pauzes op de werkplek. Dit creëert een waardevolle gelegenheid om inzichten te delen en te leren van elkaars perspectieven. Na deze discussies verkennen we praktische pauze-strategieën en tips die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Van het inplannen van korte adempauzes tot het integreren van ontspanningstechnieken in onze dagelijkse routine, deelnemers worden uitgenodigd om concrete stappen te zetten richting een gebalanceerder en gezonder levensritme.

Aan het einde van de workshop worden deelnemers aangemoedigd om een persoonlijk pauzeplan op te stellen dat is afgestemd op hun individuele behoeften en omstandigheden. Dit biedt een gestructureerde aanpak om pauzes op een effectieve en doelgerichte manier te integreren in hun dagelijks leven, met het oog op duurzame welzijnsverbetering. Met een laatste moment van reflectie sluiten we onze workshop af, waarbij deelnemers de gelegenheid krijgen om hun inzichten te delen en de waardevolle lessen te benadrukken die ze hebben geleerd tijdens onze verrijkende ontdekkingsreis naar de kunst van het pauzeren.

Wat levert het op?

Onze workshop “Pauzeren kun je leren” biedt deelnemers concrete voordelen en waardevolle inzichten:
Verhoogde Productiviteit: Door effectief te leren pauzeren, kunnen deelnemers hun energie niveaus herstellen en vermoeidheid verminderen, waardoor ze zich meer gefocust en productief voelen gedurende de werkdag.
Verbeterd Welzijn: Het integreren van pauzes in het dagelijks leven helpt deelnemers om stress te verminderen, burn-out te voorkomen en een betere balans te vinden tussen werk en privéleven, wat resulteert in een algeheel gevoel van welzijn.
Verhoogde Creativiteit: Pauzes bieden ruimte voor de geest om te dwalen en nieuwe ideeën te genereren, waardoor deelnemers creatiever worden in het oplossen van problemen en het bedenken van innovatieve oplossingen.
Verbeterde Gezondheid: Regelmatige pauzes bevorderen een gezondere levensstijl door de bloedsomloop te verbeteren, spanning in spieren en gewrichten te verminderen en de kans op werkgerelateerde gezondheidsproblemen zoals RSI te verminderen.
Betere Concentratie: Het nemen van pauzes helpt deelnemers om vermoeidheid te verminderen en de aandacht en concentratie te verbeteren, waardoor ze efficiënter kunnen werken en hun taken met meer nauwkeurigheid kunnen volbrengen.
Versterkte Teamdynamiek: Door pauzes te nemen en sociale interacties te bevorderen, kunnen deelnemers de teamcohesie versterken, communicatie verbeteren en een positieve werkcultuur creëren waarin onderlinge ondersteuning en samenwerking worden gestimuleerd.

Kortom, onze workshop biedt deelnemers concrete tools en inzichten om pauzes effectief te integreren in hun dagelijks leven, met tastbare voordelen voor hun productiviteit, welzijn en algehele kwaliteit van leven.

Tip!

Meer weten over pauzeren, lees onze blogs vol tips.

Inspiratie nodig?

kijk dan eens op onze inspiratie pagina, vol met tips voor leuke inspiratie sessies

Programma
Digital body language

Tijdens de workshop gaan we interactief aan de slag. Deels werken we asychroon, dus vooraf vragen we deelnemers de assessments te maken en al e.e.a. door te lezen. Op die manier maken we optimaal gebruik van de tijd die we hebben tijdens deze interactieve workshop.

Duur

1 dagdeel, uiteraard uit te breiden tot meerdere dagdelen en/of personale en/of ecoaching

Kosten

Afhankelijk van de groepsgrootte en uw wensen maken we graag een maatwerkofferte

Locatie

Online zowel mogelijk als offline, maar in elk geval hybride

Aantal personen

Samen met je team of collega’s van 4 tot 500 mensen mogelijk

Lees meer

Ontsnap aan het onmiddellijkheidsvirus

Meer werkplezier

Altijd aan staan en digital wellbeing

Aanmelding en/of informatie