Workshops
Meer werkplezier

Niet in de inhoud, maar de werkbeleving veranderen!

Sommige taken zijn saai, helaas. Met ‘Playful Work Design’ kunt u de werktaak zo re-designen dat u deze positiever beleeft. Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar bevlogenheid door o.a. Prof. Arnold Bakker waaruit blijkt dat bevlogen medewerkers  productiever zijn, creatiever en minder verzuimen. Bevlogenheid kenmerkt zich door vitaliteit, toewijding en absorptie. Playful Work Design is ‘een gedragsmatige  benadering die een activiteit speelser maakt’ en heeft een positief effect op bevlogenheid. Van de grootste energievreter (unflow) maakt u een “spel” op een ludieke (fun) of competitieve manier, ofwel een ‘workhack’. Met zo’n workhack verandert u de aanpak of kijk op een vervelende taak of situatie waardoor u er meer plezier in gaat hebben en vaker flow ervaart. 

Bevlogen worden en blijven, vooral nu!

Hoe zorgt u er nu voor dat u lol blijft hebben in uw werk, nu we massaal thuiswerken? Hoe voorkomt u dat u een beeldbel hoofd krijgt? Een nieuwe tak van sport sinds enkele jaren, is het onderzoek naar playful work design. Playful work design is “een gedragsmatige benadering die een activiteit speelser maakt”. Dat kan op twee manieren: middels een competitie element of een spel element. Arnold Bakker en Yuri Scharp van de Erasmus Universiteit hebben hier inmiddels al veel onderzoek naar gedaan. Het gaat om een positieve werkbeleving, de taak op zichzelf verandert niet, maar de beleving wel!

Wat levert het op?

Meer bevlogenheid en energie. Immers bevlogen mensen zijn productiever, creatiever, verzuimen minder en ervaren minder stress. Terug naar de huidige situatie, het thuiswerken. We missen met z’n allen met name de echte verbinding met collega’s en klanten. Het blijkt dat vooral het toevoegen van een “fun element” hierop veel effect heeft. Bij onuitdagend/saai werk levert het toevoegen van een “competitie element” goede resultaten, toont onderzoek van Yuri Scharp aan:

Tip!

Meer weten over werkplezier lees onze uitgebreide blog

Saai werk leuk maken, speel het spel

Je kunt ook zelf al beginnen, door het spel te spelen, wil je de pdf versie, mail ons dan!

Programma
Meer werkplezier

Tijdens deze korte interactieve workshop gaat uzelf aan de slag. U gaat van de grootste energievreter (unflow) een “spel” maken op een ludieke of competitieve manier, afhankelijk van uw persoonlijkheid en uw state-of-mind. Met als doel saai werk, wellicht soms thuiswerken, leuk te houden!

Duur

1 dagdeel

Kosten

Maatwerk incompnay training, we maken graag een maatwerk offerte voor u en uw team/collega’s.

Locatie

Zowel online als offline mogelijk

Aantal personen

Van 4 tot 25 personen mogelijk

Lees meer

Werkdruk en stress

Stress, burn-out en bore-out

E-coaching

Aanmelding en/of informatie