Workshops
Pro actief aan de slag met je energie

Pro actief je vitaliteit managen

Soms dreigt energie weg te lekken of op te raken. Tijdens deze workshop gaat het om het ogenschijnlijk simpele principe: hoe zorg ik ervoor dat ik genoeg energie heb om mijn werkdoelen goed, effectief en met een frisse blik te bereiken? We kennen allemaal het principe van moe thuiskomen, op de bank ploffen en een serie bingen, maar hoe zou het voelen als je fris thuiskomt van je werk en genoeg goede energie over hebt voor de rest van je dag? De workshop is energiek en interactief, gebaseerd op wetenschappelijke kennis van proactief vitalitymanagement. Kortom, tijdens deze workshop leer je hoe je proactief jouw vitaliteit kunt managen en wat het effect daarvan is.

Waarom is het belangrijk pro actief je vitaliteit te managen

Proactief Vitality Management (PVM) is tegenwoordig essentieel vanwege de snelle veranderingen en eisen in onze werk- en leefomgevingen. De constante druk en de altijd-aan-cultuur hebben onze manier van leven ingrijpend veranderd, waardoor de noodzaak voor effectieve strategieën om onze vitaliteit te beheren steeds belangrijker wordt. Met een toename van stress en een hoger risico op burn-out is het essentieel geworden om technieken te omarmen die ons helpen deze druk te beheersen en ons welzijn te bevorderen. Daarnaast, door de vervagende grenzen tussen werk en privéleven, vooral met de opkomst van thuiswerken, is het vinden van een gezonde balans tussen deze twee aspecten een uitdaging geworden. PVM biedt de tools en inzichten die nodig zijn om bewust keuzes te maken over hoe we onze tijd en energie verdelen, wat niet alleen bijdraagt aan onze persoonlijke gezondheid en geluk, maar ook aan onze productiviteit en tevredenheid op het werk. Het helpt ons om prioriteit te geven aan wat echt belangrijk is, onze energie wijselijk te beheren en uiteindelijk een rijker, meer gebalanceerd leven te leiden.

Wat levert het op?

De workshop levert de deelnemers het volgende op:
Diepgaand Inzicht in PVM: Deelnemers krijgen een duidelijk begrip van het concept proactief vitalitymanagement en waarom het essentieel is voor zowel hun professionele als persoonlijke leven. Dit inzicht is fundamenteel voor het bouwen aan een duurzame loopbaan en levensstijl waarbij energiemanagement centraal staat.
Praktische Hulpmiddelen en Methoden: Door de workshop heen worden diverse methoden aangereikt om PVM in de praktijk te brengen. Deze methoden variëren van mentale oefeningen zoals mindfulness, het creëren van een positieve mindset met behulp van een ‘positiviteitspot’, tot fysieke activiteiten die gericht zijn op het verminderen van stress en het verbeteren van fysieke vitaliteit.
Voorkomen van Energieverlies op het Werk: Actieve participatie in de workshop stimuleert de deelnemers om strategieën te ontwikkelen die helpen hun vitaliteit op het werk hoog te houden. Door bewustwording en actieve betrokkenheid bij hun eigen energiemanagement, leren ze hoe ze vermoeidheid kunnen voorkomen en hun energieniveau kunnen optimaliseren.
Persoonlijk Actieplan: Een van de meest waardevolle resultaten van deze workshop is het persoonlijke actieplan dat elke deelnemer ontwikkelt. Dit plan biedt een gepersonaliseerde roadmap voor het activeren van hun ‘uitknop’ – essentieel voor het behouden van een gezonde balans tussen werk en privé.
Kennis van Belemmeringen en Overwinning: Met behulp van tools zoals de belemmeringenbingo en de cirkels van invloed en betrokkenheid, identificeren de deelnemers wat hen tegenhoudt in hun streven naar een betere vitaliteit. Dit bewustzijn is de eerste stap naar verandering en verbetering.

Tip!

Meer weten over PVM, lees onze uitgebreide blog

Lees het artikel over de werkwijze bij Gitlab

Klik hier om een inspirerend artikel te lezen over de werkwijze en voorbeelden bij Gitlab

Programma
Hybride en asynchroon samenwerken

Het workshopprogramma over proactief vitalitymanagement (PVM) is ontworpen om deelnemers zowel te informeren als actief te betrekken bij het verbeteren van hun vitaliteit. Hier is een beknopt overzicht:
kennismaking en leggen uit wat PVM inhoudt en waarom het belangrijk is voor een gebalanceerd leven.
Petje op, petje af: Aan de hand van stellingen reflecteren deelnemers op hun eigen vitaliteitsmanagement.
De energiemeter: Een visuele activiteit om persoonlijke energieniveaus te identificeren en te bespreken.
Vormen van PVM Mentaal: Technieken zoals mindfulness en positiviteit versterken met de positiviteitspot, Fysiek: Activiteiten gericht op beweging en stressmanagement, aangepast voor veiligheid.
Overwinnen van Belemmeringen. Met behulp van de ‘belemmeringen bingo’ of ‘cirkels van invloed’ ontdekken deelnemers persoonlijke obstakels en hoe deze te overwinnen.
Persoonlijk Actieplan. Deelnemers creëren een actieplan om hun vitaliteit te verhogen, gericht op praktische stappen voor dagelijkse verbetering.
Afsluiting met een samenvatting, ruimte voor vragen en het delen van feedback.

Dit gestroomlijnde programma biedt een mix van inzicht, interactie en praktische planning, gericht op het verbeteren van persoonlijke vitaliteit en het beheer daarvan in het dagelijks leven.

Duur

1 dagdeel, maatwerk is mogelijk!

Kosten

Afhankelijk van het exacte programma en de groepsgrootte maken we graag een maatwerk offerte voor u.

Locatie

Zowel online als offline mogelijk, ook op locatie. En uiteraard hybride!

Aantal personen

Van 5 tot 150 deelnemers, helemaal aan te passen aan uw wensen!

Lees meer

Altijd aan staan en digital wellbeing

Personal coaching

Meer werkplezier

Aanmelding en/of informatie