Loopbaanadvies

Wanneer loopbaanadvies?

Soms lijkt de baan die iemand vervult niet meer de juiste. Er is minder motivatie, het werk kost energie. Zowel werkgever als medewerker weten dat deze baan op lange termijn niet meer de juiste is. Hoe die andere baan er uit moet zien, weet eigenlijk niemand. Er wordt weinig over gesproken. Misschien wordt de huidige baan weer leuk als er een aantal elementen veranderen. Of wilt u het roer volledig omgooien om eindelijk die oude droom gestalte te geven? Wellicht minder gaan werken of juist het carrièrepad op.

Career & Live kan helpen de klassieke loopbaanvragen – wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kom ik daar? – te beantwoorden, vanuit een innovatieve insteek en aanpak. Daarnaast schenken we altijd aandacht aan u als persoon, u bent meer dan werknemer, u heeft ook een privé leven. Wij gaan uit van de samenhang tussen de BV Werk, de BV Privé en de BV Ik. Iedereen heeft altijd een keuze hoe hij zijn leven inricht, in elke periode of je nu 20, 30, 40, 50 of 60 bent. En dat geeft toch een heleboel energie: niet moeten, maar bewust kiezen. Wij ondersteunen bij het maken van die keuzes.

Wat levert het op?

Een concreet en resultaatgericht loopbaanadvies met aandacht voor zowel de werkwensen, talenten als de privé situatie (gekoppeld aan een Persoonlijk Actieplan), zodat u weer met plezier naar uw (nieuwe) werk gaat en fluitend thuiskomt. TalentenHerkenning en eigen Mission Statement spelen daarin een belangrijke rol. Het onderzoeken van de mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf is een specialisatie van Career & Live.

Programma en de kosten van Individueel Loopbaanadvies

Een loopbaanadviestraject is altijd maatwerk en is afhankelijk van de persoonlijke situatie en wensen.Wij geloven dat elk mens unieke talenten heeft en wordt geboren met talenten, maar dat betekent nog niet dat mensen er daadwerkelijk iets mee doen, vaak omdat mensen niet bewust zijn van hun talent. Talent is te vergelijken met een hernieuwbare energiebron, als je doet waar je goed in bent laden je batterijen op.

Als basis gebruiken we de de Talenten methodiek van Luk de Wulf en het Loopbaanwijzer rapport van SHL. De uitkomsten van de test gebruiken we tijdens de coachingsgesprek(ken).  Een kort intensief traject bestaat uit een telefonisch intake gesprek, (online) invullen van een persoonlijkheids- en motivatievragenlijst- gevolgd door een uitgebreid gesprek van 2 uur, gekoppeld aan jouw eigen Loopbaanrapport. De prijs is € 495,00 excl. BTW inclusief intake, persoonlijk gesprek, rapport en werkmap.

Een uitgebreid traject bestaat uit meerdere gesprekken (3 tot 7 gesprekken) en wordt in overleg bepaald, verdeeld over een periode van 1 tot 6 maanden. De prijs varieert van € 450,00 tot € 2.150,00 excl. BTW inclusief intake, persoonlijk gesprek, tussen -, en eindrapportages en een persoonlijke werkmap.
Elke week worden passende vacatures toegemaild en persoonlijk besproken.
Fase 1: Intake
Fase 2: Een nieuw begin
Fase 3: Wie ben ik? Mijn Talenten?
Fase 4: Wat wil ik nu echt? Mijn Mission Statement.
Fase 5: Wat kan ik? Mijn werk- en privé keuzes!
Fase 6: Hoe kan ik dat bereiken, solliciteren, netwerken etc.?

Unieke aanbieding: vervolg op subsidieregeling vanuit het ministerie

Herken je dat? Je werkt, maar je vergeet jezelf en ineens…..ben je 30, 40 of 55 of ouder en je bent “vergeten” na te denken over eigen toekomst. Hoe kun je zorgen dat je (weer) fluitend naar je werk gaat, tot je pensioen. Wil je iets anders gaan doen? Maar kan dat, past dat? Allerlei vragen. In 2019 kwam er een prachtige regeling vanuit het ministerie met gratis loopbaanadvies vanuit de regeling Ontwikkeladvies vijfenveertigplussers. Iedereen die 45 of ouder was, kon gebruik maken van gratis loopbaanadvies. Je werd begeleid door een van onze loopbaanprofessionals die door het ministerie zijn goedgekeurd en voldoen aan alle eisen (CMI en/of Noloc gecertificeerd).

Deze regeling werd een groot succes, maar…de subsidie is helaas op. Dat vinden wij jammer, de interesse was groot, eigenlijk dus te groot. Veel mensen kwamen te laat, de pot van het ministerie was leeg. Daarom bieden we 25 mensen een dergelijk loopbaantraject aan tegen een sterk gereduceerd tarief, nl € 600,00. Uiteraard gaan we ook in deze gesprekken uit van onze overtuiging: “ieder mens moet kunnen genieten van zijn werk en zijn leven, in alle levensfases”. In totaal zijn er 4 uur persoonlijk gesprekken aangevuld met diverse assessments van LDC, de mogelijkheid tot extra e-coaching, waar de volgende zaken aan de orde komen:

  • Situatieschets, bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven.

  • Persoonsprofiel

  • Toekomstoriëntatie

  • Concreet ontwikkelplan

Je bepaalt zelf wanneer het gesprek wilt hebben. Zo zet je alles op een rij, weet je of je loopbaan op koers ligt en welke stappen je kunt zetten om dat te bereiken. In tegenstelling tot de subsidie regeling van het ministerie bieden wij dit traject aan voor iedereen, dus ook mensen die jonger zijn dan 45 jaar!. Let op, wacht niet te lang, aangezien de subsidie van het ministerie niet onbeperkt is, wie het eerst komt, wie het eerst maal. OP = OP!

 Inspiratie filmpje over talenten inzetten

Aanmelding en/of meer informatie?

Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Of neem rechtstreeks contact op via 0800-0201060 of stuur een mail naar info@careerandlive.nl. We nemen dan binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken of een kennismakingsgesprek in te plannen, gratis uiteraard.