Coaching
Loopbaanadvies

Leven om te werken of werken om te leven?

“Geef mij werk dat bij mij past en ik hoef nooit meer te werken”. De Chinese filosoof Confucius deed deze uitspraak zo’n 2500 jaar geleden en was zijn tijd daarmee ver vooruit. Wij denken er exact zo over. Echter, als u 90 bent is het te laat, nu is het moment om in actie te komen. Dus stel niet uit om over uw eigen loopbaan na te denken en doe dat regelmatig, minstens elke 5 jaar. Op die manier blijft u uitputting of verveling (bore-out) voor, dan kijkt u letterlijk een stapje verder naar het heden en kunt u ook op tijd stappen zetten bijvoorbeeld om een opleiding te gaan volgen. Wij kijken echter niet alleen naar je werkend leven, maa rook naar je prive leven en de samenhang en mogelijkheden, mede gebaseerd op de positieve gezondheid aanpak.

Wanneer is het een goed moment voor loopbaanadvies?

Soms lijkt de baan die iemand vervult niet (meer) de juiste. Er is minder motivatie, het werk kost energie. Zowel werkgever als werknemer weten dat deze baan op lange termijn niet (meer) de juiste is. Hoe die andere baan er uit moet zien, weet eigenlijk niemand. Er wordt weinig over gesproken. Misschien wordt de huidige baan weer leuk als er een aantal elementen veranderen. Of wilt u het roer volledig omgooien om eindelijk die oude droom gestalte te geven? Wellicht minder gaan werken of juist het carrièrepad op.

Talentherkenning en eigen mission statement spelen daarin een belangrijke rol. Wij geloven dat elk mens unieke talenten heeft en wordt geboren met talenten, maar dat betekent nog niet dat mensen er daadwerkelijk iets mee doen, vaak omdat mensen niet bewust zijn van hun talent. Talent is te vergelijken met een hernieuwbare energiebron: als je doet waar je goed in bent, laadt je batterij op. Als basis gebruiken we de de Talenten methodiek van Luk de Wulf en diverse assessments van LDC. De uitkomsten van de assessments gebruiken we tijdens de coachingsgesprek(ken).

Wat levert het op?

Een concreet en resultaatgericht loopbaanadvies met aandacht voor zowel de werkwensen, talenten als de privésituatie (gekoppeld aan een Persoonlijk Actieplan), zodat u weer met plezier naar uw (nieuwe) werk gaat en fluitend thuiskomt.

Het onderzoeken van de mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf is een specialisatie van Career & Live.

Korte loopbaancheck

Lig je nog op koers? Kijk een stapje verder dan het heden. Welke dromen heb je nog? Speciale Januari BLUE MONDAY aanbieding tot en met 31 januari 2024 bieden we een speciale loopbaancheck: 3 gesprekken voor € 750,00. Mail ons als je interesse hebt o.v.v. kortingscode BLUE MONDAY

Programma
Loopbaanadvies

Een uitgebreid traject bestaat uit meerdere gesprekken (3 tot 7 gesprekken) en wordt in overleg bepaald. Een intake gesprek is altijd gratis. Een traject bestaat altijd uit persoonlijk gesprekken (online en/of offline), tussen -, en eindrapportages en een persoonlijke werkmap, online of papieren versie (afhankelijk van uw wensen). Wij maken gebruik van de assessments van o.a. LDC en aanvullende e-coachingsmodules van Gezondeboel.

Fase 1: Intake
Fase 2: Een nieuw begin
Fase 3: Wie ben ik? Mijn talenten?
Fase 4: Wat wil ik nu echt? Mijn mission statement.
Fase 5: Wat kan ik? Mijn werk- en privé keuzes!
Fase 6: Hoe kan ik dat bereiken? Solliciteren, netwerken etc.?

Duur

Periode van 1 tot 6 maanden

Kosten

Afhankelijk van het aantal gesprekken tussen de  € 750,- (loopbaancheck aanbieding) en € 2150,- excl. btw

Locatie

Door heel Nederland, naar wens ook op locatie bij de werkgever of werknemer en uiteraard ook geheel of gedeeltelijk via beeldbellen/online mogelijk.

Aantal personen

Individueel

Lees meer

Personal coaching

Werk privé balans

Outplacement of New Challenge

Aanmelding en/of informatie