Workshops
Werk-privé balans

Werk-privé balans bestaat niet, het gaat om werk privé plezier

Het belangrijkste is en blijft de dialoog tussen mensen, zowel thuis als op de werkvloer, dus tussen werkgevers en werknemers onderling. Daarom hebben we een tool ontwikkeld, de KoersKaart Werk privé plezier, in cocreatie met diverse werkgevers zoals Schiphol Group, CZ, Lidl en ABN Amro, maar ook belangenorganisaties zoals BV Familie en Kinderopvang Mundo. Tevens werkten mee de Universiteit Utrecht  en uiteraard de Koers, de bedenkers en uitgevers van tal van KoersKaarten o.a. de KoersKaart Werkstress.

In dialoog over werk privé en privé werk o.a. met de Koerskaart (online of offline)

Werkdruk en werkstress dat zijn onderwerpen die veel aandacht krijgen binnen organisaties. Mensen zijn echter geen robots, wat er privé gebeurt heeft invloed op je werk en wat op je werk gebeurt heeft invloed op je privé leven, in negatieve en in positieve zin. Bijvoorbeeld email checken ’s avonds op de bank omdat je het gevoelen constant bereikbaar te moeten zijn of de hectiek van een jong gezin dat zijn weerslag kan hebben op het werk. Kortom er is meer dan enkel werkdruk of werkstress. Waarom besteden we daar dan niet meer aandacht aan?

Ter voorkoming van verzuim, verlagen van stress en vergroten van werkplezier is het belang en de actieve inzet van het thema werk privé balans binnen organisaties essentieel. Het belangrijkste is en blijft de dialoog tussen mensen, zowel thuis als op de werkvloer, dus tussen werkgevers en werknemers onderling. Daarom hebben we een tool ontwikkeld: de KoersKaart Werk privé plezier. Deze kaart stellen we ook gratis ter beschikking in pdf, wil je deze ontvangen stuur dan een mail o.v.v. Koerskaart Werk Privé Balans. Wil je de grote papieren versie, dan kun je die ook rechtstreeks bestellen bij de Koers

Wat levert het op?

De deelnemers krijgen inzicht, concrete handvaten en gaan concreet in gesprek met hun collega’s. Op een inspirerende manier wordt de workshop ingeleid met wetenschappelijke kennis en inzichten en het onderwerp, gekoppeld aan werkdruk en werkstress en vooral ook vitaliteit. Elke deelnemer maakt een actieplan met concrete stappen voor zichzelf, het team en concrete aanbevelingen voor de organisatie. Iedere deelnemer krijgt een digital goodiebag mee vol met concrete en praktische tips, met de mogelijkheid tot aanvullende (e-)coaching.

Tip!

Meer weten over werk privé balans lees onze uitgebreide blog

Inspiratie nodig?

kijk dan eens op onze inspiratie pagina, vol met tips voor leuke inspiratie sessies

Programma
Werk privé balans

Samen met collega’s, team en of leidinggevenden het echte gesprek aan gaan, daar draait het om. De deelnemers zijn twee uur lang geëngageerd in gesprek over het centrale thema van werk privé balans naar werk privé plezier en bepalen hun eigen vervolgstappen. Top down meets bottom up. De deelnemers activeren zichzelf en elkaar, wat leidt tot draagvlak en betrokkenheid. Het maakt niet uit hoe groot of klein de groep is. Grote groepen gaan uiteen in kleinere groepen van 4 tot 8 personen per Koerskaart en voeren de dialoog. Ook is het mogelijk op te schalen tot honderden deelnemers tegelijkertijd. Uiteraard zorgen wij voor inspirerende en wetenschappelijke onderbouwing en tips. De Koerskaart kan zowel online als offline gespeeld worden

Duur

1 dagdeel, uiteraard uit te breiden tot meerdere dagdelen en/of personale en/of ecoaching

Kosten

Afhankelijk van de groepsgrootte en uw wensen maken we graag een maatwerkofferte

Locatie

Online zowel mogelijk als offline (de fysieke, papieren Koerskaart)

Aantal personen

Samen met je team of collega’s van 4 tot 500 mensen mogelijk

Lees meer

Ontsnap aan het onmiddellijkheidsvirus

Meer werkplezier

Altijd aan staan en digital wellbeing

Aanmelding en/of informatie