Workshops
Ontsnap aan het onmiddellijkheidsvirus

Afleiding is een ontsnapping aan de werkelijkheid, maar waarom?

In een wereld van constante communicatie eisen we veel van onszelf. We voelen de druk om direct te reageren op elk bericht, zowel op het werk als in ons persoonlijke leven. Het Onmiddellijkheidsvirus heeft ons in zijn greep en het is tijd om te genezen. Ontdek hoe je je concentratievermogen vergroot, je geduld uitbreidt en jezelf bevrijdt van de constante afleiding. Leer de kunst van focus, innovatie en creativiteit. Cultuurverandering begint bij jou. Durf te zeggen dat je even niet bereikbaar bent en geef het goede voorbeeld. Laten we samen het Onmiddellijkheidsvirus uitroeien en een gezondere balans vinden. Doe mee aan deze workshop en pak de juiste ‘vitamines’ voor een productiever, gezonder leven!

Waar wilt u dat uw tijd aan besteed wordt? Wat is uw echte doel?

Doelstellingen

  1. Inzicht vergroten in de effecten van constante connectiviteit: Deelnemers helpen de psychologische en fysieke impact van ‘always on’ te begrijpen en het belang van digitale detox te erkennen.
  2. Focus en concentratie verbeteren: Technieken aanleren om afleiding te weerstaan en diepere concentratieniveaus te bereiken voor betere prestaties en creativiteit.
  3. Grenzen stellen tussen werk en privé: Handvatten bieden voor het balanceren van werk- en privéleven door gezonde digitale gewoonten te ontwikkelen en multitasken te verminderen.
  4. Persoonlijk actieplan ontwikkelen: Deelnemers begeleiden bij het maken van een concreet actieplan om de persoonlijke bereikbaarheid te managen en technologische afleiding te verminderen.

De training is gebaseerd op het focus model van Air Eyal

De interne trigger
Een interne trigger is bijvoorbeeld dat mijn lijf aangeeft, het is 12 uur, ik heb honger. Een ander voorbeeld is dat bij mijn smartphone ring mijn hartslag letterlijk omhoog gaat.
Dus welke emotie heeft u voorafgaand aan het moment van de afleiding? Verveelt u zich, is de taak saai en gaat u daarom de was in de wasmachine stoppen, kijken op het chatberichtje of even snel de nieuwsberichten checken?

De externe triggers die moeten we proberen “terug te hacken”, maar of zo’n rare koptelefoon nu echt helpt? Afleiding voorkomt u door afspraken met uzelf te maken, qua tijd, plaats; een weddenschap met uzelf. Zorg dat u niet afgeleid kunt worden. Realiseert u zich, hoe pijnlijk ook: afleiding is een ontsnapping uit de werkelijkheid. Waar wil jij van ontsnappen? Maak afspraken met uzelf en denk na wat uw doel is elke dag. Immers: u kunt iets geen afleiding noemen als u niet weet waar het u van afleidt.

Wat levert het op?

Inzicht waarom u uw focus verliest. Inzicht in uw interne en externe triggers. Plus vooral een concreet actieplan waarin u uw distractie kunt omschrijven, en concrete oplossingen heeft, zodat u ook weet waar uw werkelijke distractie ligt, per dag, per week, per maand en voor uw leven! Een actieplan “Meer doen in minder tijd, met minder stress, meer plezier en productiviteit”.

Tip!

Meer weten over focus lees onze uitgebreide blog

Doe de gratis Focus test

Is uw email de oorzaak van de afleiding, dan is de incompany workshop “Kill het echte emailmonster” zeker interessant

Programma
Meer focus

De volgende onderwerpen komen op een interactieve manier aan de orde

Plenair: Introductie en welkom: korte interactieve kennismaking en uitleg van het programma met behulp van concrete vragen over het onderwerp always on, digital wellbeing, de grenzen tussen werkprivé en multitasken

De samenhang tussen 24/7 online zijn en multitasken, en wat betekent dat voor ons brein?

“Always on” de QUIZ

De test; bent u verslaafd aan uw smartphone? Digitale verslaving: the proof of the pudding is in the eating,

Krijgen we een beeldbelhoofd tijdens ons werk, maar ook in privé tijd?

Waarom is focussen zo lastig? De verleiding van afleiding gebaseerd op het focus model vanNir Eyal, met belangrijkste vraag, WAAROM, wa tis jouw interne trigger?

Waarom zijn we altijd bereikbaar?

Wie heeft lef en durft zijn cirkel van bereikbaarheid te doorbreken? Gebaseerd op Leslie Perlow’s wetenschappelijke onderzoek “Sleeping with your smartphone” binnen de Boston Consultancy Group. De cirkel is heel simpel: we denken dat we altijd moeten reageren om succesvol te zijn.

Concrete oplossingen en inspiratie: Het concreet actieplan, je kunt kiezen uit concrete tips en de digital detox goodie bag Op persoonlijk vlak; Wat ga vanaf nu anders doen? Welke hulpbronnen heb je hiervoor nog? Wat levert het concreet op?

De workshop is uit te breiden of te combineren met het onderwerp: Kill het email monster, wie is het echte monster, de email of uzelf?

Duur

1 dagdeel

Kosten

Incompany maatwerk traject, afhankelijk van het aantal deelnemers. We maken graag een maatwerk offerte.

Locatie

Incompany op locatie, zowel online als offline mogelijk

Aantal personen

Van 2 tot 25 personen per groep

Lees meer

Control, alt, delete, weg werkstress

Werkdesign

Meer werkplezier

Aanmelding en/of informatie