Coaching
Geen outplacement, maar NewChallenge

Outplacement klinkt wel erg negatief. We spreken dan ook liever van NewChallenge.

Career & Live begeleidt bij resultaatgerichte NewChallenge/outplacementtrajecten, gericht op het vinden van die baan waarbij de werknemer weer met plezier aan het werk kan gaan en ook fluitend naar huis gaat. Outplacement vinden we negatief klinken, we geloven in de positieve aanpak; New Challenge. We geloven in de sterke punten en talenten aanpak. We gaan (samen) actief netwerken, ook aan social media wordt veel aandacht besteed. We hebben een uiterst creatieve aanpak m.b.t. C.V.’s. Het onderwerp werk-privé balans is uiteraard onderdeel van de coaching. Of het nu gaat om  mantelzorg, een intensieve hobby of het bekende gevoel druk druk druk gevoel. Het inventariseren van de mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf is een specialisatie van Career & Live

Is het glas half vol of half leeg?

Outplacement kan behoorlijk veel impact hebben op iemands leven. Onze aanpak is gebaseerd op de positieve psychologie, het glas is halfvol. Echter we gaan de werkelijkheid niet uit de weg en besteden ook aandacht aan emoties die spelen bij outplacement:  van shock, verdoofd, ontkenning, woede, zorg, angst, verdriet, apathie, berusting tot acceptatie en loslaten. De impact verschilt per persoon, vandaar dat outplacement altijd maatwerk is met uiteindelijk op naar NewChallenge!

Wat levert het op?

Een zeer innovatieve manier van NewChallenge in plaats van het ouderwetse outplacement.
Samen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn op de huidige arbeidsmarkt en concreet ondersteunen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Gebaseerd op de vragen: Wie ben ik, wat wil ik, wat past bij mij en is dat vervolgens haalbaar c.q. past dat bij mijn talenten, bij mij als persoon en mijn persoonlijke omstandigheden. Het begeleiden en onderzoeken naar de mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf is een van onze specialisaties.

Hybride SAMENwerken, zo houd je het leuk!

Interactieve workshops over hybride SAMENwerken

Programma
Outplacement of NewChallenge

Een outplacement ofwel NewChallenge traject is maatwerk. We werken vanuit de positieve psychologie. We geloven in talenten in plaats van enkel verbeterpunten. Als basis gebruiken we LDC assessments- en persoonlijkheidstesten (over werk gerelateerd gedrag). Deze geven op een effectieve manier inzicht in zaken als: wat gaat goed, wat zijn valkuilen, wat zijn de belangrijkste competenties en wat zorgt voor spanning? De uitkomsten van de test gebruiken we tijdens de coachingsgesprekken. U krijgt ook toegang tot een unieke portal waar alle vacatures (real-time) te vinden zijn, samen met uw coach kunt u zo kijken wat er echt speelt op de arbeidsmarkt. Dat scheelt veel zoekwerk op internet.

  • Fase 1: Intake
  • Fase 2: Een nieuw begin
  • Fase 3: Wie ben ik? Waar ben ik goed in?
  • Fase 4: Wat wil ik nu echt?
  • Fase 5: Keuzes maken?
  • Fase 6: Hoe wil ik dat bereiken? Solliciteren, netwerken, CV, brieven, social media
  • Fase 7: Het is gelukt en nu?
  • Fase 8: Evaluatie en coaching
Duur

3 tot 12 maanden, afhankelijk van het aantal gesprekken (5 tot 20)

Kosten

De prijs varieert van € 1.350,00 tot € 7.500,00 excl. BTW inclusief intake, persoonlijk gesprek, tussen -, en eindrapportages en werkmap.

Locatie

Door heel Nederland, zowel online als offline.

Aantal personen

Zowel individueel als incompany (voor organisaties die op zoek zijn naar innovatie op het gebied van outplacement) is de mogelijkheid tot e-coaching, makkelijk, efficiënt en bewezen succesvol.

Lees meer

Loopbaanadvies

Meer werkplezier

Werkdruk en stress

Aanmelding en/of informatie