Workshops
Control alt delet, weg met werkstress

Werkstress echt aanpakken

Werkstress lijkt soms onvermijdelijk. In onze huidige wereld, waarin we allemaal lijken te worstelen met toenemende drukte, staan we op een cruciaal keerpunt. Net zoals de prijzen maandelijks stijgen, lijkt het wel of de werkdruk ook blijft stijgen bij veel organisaties. De echte aanpak van dit veelkoppige monster is een uitdaging die wij graag aangaan. Gebaseerd op een wetenschappelijke aanpak en met een vleugje speelsheid o.a m.b.v. ons werkstress kwartetspel.

Werkdruk en werkstress

We weten inmiddels echt dat met een goed gedoseerde werkdruk en gezonde werkstress werknemers en organisaties productiever en creatiever zijn en beter samenwerken. Een organisatie met mensen met de juiste focus in een richtinggevende (inspirerende) omgeving zorgt voor succes. Dit zorgt voor betere resultaten, want mensen vormen de kern van de organisatie. Maar hoe pak je dat aan?
We geloven in een resultaatgericht aanpak, met oog voor de IGLO: oplossingen op individueel, groeps/team, leidinggevend en organisatorisch niveau. Bij werkdruk kijken we vanuit het perspectief van het werkdrukmodel van TNO en het nieuwe werkdruk model van de HAN i.s.m. het NPDI. Vervolgens gaan we aan de slag met stress, gebaseerd op de CSR aanpak en ACT methodiek. Hierin zijn we uiteraard professioneel opgeleid en weten we waar we het over hebben! Maar bovenal een vleugje speelsheid en concrete oplossingen. We gebruiken o.a. de koerskaart werkstress of het door ons ontwikkelden werkstress kwartetspel. Overigens is het spel ook gewoon bij ons te bestellen!

Wat levert het op?

De deelnemers krijgen  inzichten en kennis over werkdruk, werkstress en bevlogenheid en gaan concreet aan de slag met collega’s om werkdruk en werkstress te verlagen. Tevens maken ze een concreet actiepunt en krijgen ze concrete tips, en is er uiteraard een nul-meting en een meting na een aantal weken m.b.t. werkdruk en werkstress!

Tip!

Meer weten over werkstress en het kwartetspel werkstress, kijk hier

Teamcoaching m.b.t werkdruk en werkstress, dat kan ook!

Uiteraard bieden we ook de mogelijkheid tot teamcoaching specifiek gericht op samenwerken en verbinding.

Programma
Control, alt delet, weg werkstress

Op een zeer interactieve manier, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende online tools, gaat u aan de slag. Het zal gebaseerd zijn op de nieuwste wetenschappelijke inzichten over werkdruk, werkstress en bevlogenheid!

Duur

Mogelijk van 1 uur tot 1 dag, afhankelijk van de wensen en diepgang, eventueel aan te vullen met personal en/of e-coaching en/of teamcoaching

Kosten

Afhankelijk van de duur en groepsgrootte, maken we graag een maatwerk offerte

Locatie

Online

Aantal personen

Van 4 tot 300 personen

Lees meer

Meer werkplezier

Werkdruk en stress

Werkdruk voor leidinggevende

Aanmelding en/of informatie