Coaching
Personal coaching specifiek voor werkdruk, werkstress en werk-privé balans

Vind de juiste balans

Werk en privé beïnvloeden elkaar, zowel het werk beïnvloedt privé als andersom. Dat kan positieve, maar ook negatieve effecten hebben. De definitie van werk privé balans die wij gebruiken is die van Greenhaus, Collins en Shaw. Deze wordt in de hele wereld gebruikt en ook de richtlijnen werk privé balans van NVAB maakt hiervan gebruik. Ieder mens moet kunnen genieten van zijn werk en zijn leven, in elke levensfases. Dat is onze overtuiging en onze insteek van onze resultaatgerichte, professionele coaching. De aanpak is gebaseerd op ACT (Acceptance and Commitment Therapy, Hayes, Wilson & Strosahl). ACT is evidence based en helpt mensen op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptance), zodat men kan blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment).

We staan altijd “aan”

U jongleert met tijd, verschillende rollen en activiteiten. U heeft een drukke, verantwoordelijke baan. De werk privé balans is door tal van factoren op dit moment niet optimaal, door bijvoorbeeld ziekte in de familie, huwelijksproblemen, gezin, sport, mantelzorg of een zeer druk sociaal leven. Zo’n ‘druk-druk-druk’ bestaan maakt kwetsbaar. Geen tijd, weinig energie, kortom geen balans tussen de drie gebieden (wij noemen het de 3 b.v.’s ) werk, privé en ik. Career & Live helpt u met het vinden van een betere balans in werk privé en/of privé werk leven. Iedereen heeft altijd een keuze hoe hij/zij zijn/haar leven inricht, in elke periode of je nu 20, 30, 40, 50 of 60 bent. Niet moeten maar bewust kunnen en durven kiezen, dat geeft een heleboel energie. Of het nu gaat om een combinatie van werk en mantelzorg, werk en een druk gezin of werk en sport. Wij ondersteunen bij het maken van die keuzes.

Werk privé balans is volgens Greenhaus, Collins en Shaw (2003): “de mate waarin een individu evenveel geëngageerd is en tevreden is met zijn of haar werk en thuisrol/family rol”. Wij zien het breder dan familie/thuis en breiden het gedachtegoed uit met leven of life. Het bestaat uit de volgende componenten namelijk:

  • Tijdsbalans: tijd voor werk en andere rollen;
  • Betrokkenheidsbalans: psychologische betrokkenheid in zowel werk als andere rollen;
  • Tevredenheidsbalans: niveau van tevredenheid in werk en andere rollenrollen.
  • Energiebalans: energie (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) tussen de verschillende rollen

Deze vier elementen komen terug in onze coaching, waar wringt de schoen? Daar zit de oplossing!

Executive of top-coaching

Iedereen kan op een bepaald moment in zijn (werkende) leven behoefte hebben aan resultaatgerichte coaching, ook executives. Helemaal in de tijd, waarin het werk- en privéleven in rap tempo verandert en andere eisen aan ons stelt. Executive coaching is een specialisatie waar we veel ervaring in hebben. De exacte inhoud en de doelstelling van de coaching wordt in nauw overleg bepaald. Onze focus ligt op het punt waar organisatie, relationele impact, persoonlijkheid en de werk privé situatie samen komen. Eén ding is zeker, we streven er na om het vooraf bepaalde doel van de coaching zo effectief en efficiënt mogelijk te bereiken met vooral een lange termijn effect. U wordt uiteraard gecoacht door een zeer ervaren executive coach, die meer dan genoeg werk- en levenservaring heeft en uiteraard een uitstekende opleiding en kennis.

Wat levert het op?

U leert goed omgaan met de rollen die u vervult door inzicht in uw (vaak verborgen) patronen, uw eigen levensmissie, uw waardes, uw talenten die u zowel zakelijk als privé inzet. Wat is echt belangrijk, waar ligt de focus, hoe tevreden bent u en wat zijn de geleverde prestaties op de gebieden; werk, privé en ik! U krijgt beter zicht op wat energie geeft en wat energie kost, waardoor de balans tussen werk en privé optimaliseert. Kort samengevat (gebaseerd uiteraard op de wetenschappelijke aanpak van ACT) : U leert op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die u tegenkomt (Acceptance), zodat u kunt blijven investeren in de dingen die u écht belangrijk vindt (Commitment).

Teamcoaching voor teams waar het thema thuiswerken, hybride werken, werk privé balans, werkdruk of werkstress een rol speelt. Onze teamcoaches hebben ruime werk-, en levenservaring in teamcoaching.

Programma
Personal coaching

De coaching bestaat uit drie tot tien gesprekken van 1,5 uur, verdeeld over een periode van drie tot zes maanden met als basis de persoonlijke en professionele aanpak van onze coaches, eventueel aangevuld met  professionele assessments en persoonlijkheidstesten van o.a. LDC. Deze geven op een effectieve manier inzicht in zaken als: wat doet u goed, wat zijn valkuilen, wat zijn uw talenten en wat zijn energiegevers en -vreters. Er is een speciaal Stress rapport, dat snel inzicht geeft in mogelijke stressfactoren. De uitkomsten van de test gebruiken we tijdens de coachingsgesprekken. Naast persoonlijke coaching, bieden we de mogelijkheid om de coaching uit te breiden met e-coaching. Dit wordt ook wel ‘blended coaching’ genoemd. Het beste uit twee werelden: naast persoonlijke coaching, is er e-coaching. Voor meer informatie over de e-coaching en de diverse mogelijkheden, klik hier.
Tenslotte wordt er een Persoonlijk Actieplan opgesteld, om ervoor te zorgen dat de bereikte veranderingen ook echt verankerd worden voor de driehoek; werk, privé en uzelf.

Duur

Variabel van 3 tot 10 gesprekken, verdeeld over een periode van 3 tot 6 maanden.

Kosten

De prijs varieert van € 1.350,00 tot € 2.750,00 excl. BTW inclusief intake, persoonlijk gesprek, tussen-, en eindrapportages en werkmap. Afhankelijk van de duur, aantal gesprekken en combinatie van geheel e-coaching of blended coaching.

Locatie

Door heel Nederland, naar wens ook op locatie bij de werkgever of werknemer en uiteraard ook geheel of gedeeltelijk via beeldbellen/online mogelijk.

Aantal personen

Coaching is 1 op 1, tenzij het om teamcoaching gaat

Lees meer

Hybride samenwerken

E-coaching

Werk privé balans

Aanmelding en/of informatie