Digital Detox Masterclass en Training

Wat is Digital Detoxen en waarom is het noodzakelijk?

Digital detox masterclass en training, wat is dat? Allereerst detoxen wordt al sinds mensenheugenis gedaan en is letterlijk het reinigen van het lichaam. Digital Detoxen is het reinigen van lichaam en geest van het altijd online zijn en in de weer zijn met allerlei digitale apparaten zoals smartphones, laptops, tablets etc. Klik hier voor een korte heldere omschrijving over digital detox

In het maart 2018 nummer van Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties stond een artikel over digital detox, door de directeur van Career & Live Annemie Schuitemaker MHD. We zijn 24/7 bereikbaar met onze smartphones, overdag, ‘s avonds, in het weekend en tijdens de vakantie. Dat veel mensen echt verslaafd zijn is inmiddels wetenschappelijk wel aangetoond, we krijgen zelfs cold turkeys als we niet onze smartphone bij ons hebben. Een van de beroepen van de toekomst is zelfs Digital Detox Manager volgens een artikel in Intermediair eind 2014 en een televisie uitzending van VPRO Tegenlicht.

19-02-2019 Nationale Digtal Detox dag

We kunnen niet meer zonder, we missen zaken, we doen dingen half, we raken verslaafd, we multitasken de hele dag, we zijn kortom nooit meer mindfull en geconcentreerd met één ding bezig. Hierdoor worden we minder productief, krijgen we werk- en privé stress en worden we letterlijk ziek.

In Amerika, maar ook in Engeland is Digital detoxen al ingeburgerd, lees bijvoorbeeld:

Digital detox

Digital detox a tech free retreat

Digital detox in UK

Programma Digital Detox Masterclass

Na deze masterclass weet u:

  • wat digital detox is
  • waarom iedereen soms een digital detox nodig heeft
  • wat een digital detox oplevert
  • heeft u inspiratie om bijvoorbeeld op uw werk een stilte werkdag te organiseren
  • en heeft u concrete tips om vanaf morgen minimaal 1 of 2 dingen anders te kunnen doen met als doel meer energie en meer focus, zowel op het werk als privé

Essentieel is echter dat de masterclass zonder smartphone, tablets en andere apparaten zal zijn. Kortom een een hele dag of (dagdeel) zonder apparaten. We werken aan bewustwording wat constant online zijn is, wat het doet met je brein en ontdekken waarom we verslaafd zijn. Van onbewust onbekwaam, naar onbewust bekwaam. We leggen de koppeling tussen multitasken en digital detoxen. We eindigen met een persoonlijk actieplan, bijvoorbeeld concrete acties om wekelijks of maandelijks een Digital Detox Day of Digital Dieet of stilte werkdag te hebben. Deze masterclass kan zowel incompany verzorgd worden, alsmede in de open inschrijving  op onderstaande data.

Data en prijs

Deze masterclass duurt één dag van 10.00 tot 16.00 (filevrij rijden) uur en vindt plaats centraal in Nederland, op een landelijke locatie, waar u helemaal kunt detoxen. U kunt parkeren voor de deur en de locatie is perfect te bereiken met het Openbaar Vervoer. De prijs bedraagt € 295,00 exclusief BTW. per persoon.

Uiteraard verzorgen we deze masterclass ook incompany, als lunchlezing, inspiratiesessie etc.

Digital Detox Masterclass wordt, naast incompany, ook 4 maal per jaar georganiseerd in Schoonrewoerd, van 10 tot 16.30 uur, en zal plaatsvinden op:

Woensdag 16 januari 2019 – speciale “Mijn Goede Voornemers” Digital Detox Masterclass VOL

Dinsdag 19 februari 2019 zijn op tal van plaatsen digital detox workshops in het kader van de nationale digital detox dag. Voor meer informatie bel 0800-0201060 of mail

Let op er zijn nog enkele trainers beschikbaar voor een incompany masterclass op de nationale digital detox dag 19 februari 2019. Voor meer informatie bel 0800-0201060 of mail 

Vrijdag 20 juni 2019 Speciale Digiloze vakantie voorbereiding

Maandag 10 november 2019

Doe de gratis smartphone verslavings test

Klik hier om de gratis test te doen, om te checken of u wellicht verslaafd bent aan uw smartphone.

Stopmultitasken.nl

Kijk ook eens op stopmultitasken.nl. Wij willen mensen en organisaties inspireren en motiveren om meer te focussen en minder te multitasken. Door bewustwording te creëren en kennis te vergroten over wat multitasken is, wat het met mensen doet en wat het oplevert als je minder multitaskt.

digital detox, alwys aonline

digital detox, always online

Andere workshops over het onderwerp “always on” zijn bijvoorbeeld:

Doorbreek de cirkel van 24/7 bereikbaar zijn

We zijn 24/7 bereikbaar met onze smartphones, overdag, 's avonds, in het weekend en tijdens de vakantie. Maar waarom doen we dat? Durven we niet "off" te zijn of willen we dat niet?

Minder multitasken en meer focus

We zijn constant aan het multitasken. In diverse onderzoeken is aangetoond dat multitasken niet werkt en zelfs contraproductief is. De productiviteit vermindert met ongeveer 25% door het gelijktijdig uitvoeren van verschillende taken.

Wat is Digital Detox?

Meer informatie over Digital Detoxen?

Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Of neem rechtstreeks contact op via 0800-0201060 of stuur een mail naar info@careerandlive.nl. Of stuur een brief/kaart naar Dorpsstraat 30, 4145 KC Schoonrewoerd (in het kader van digiloze communicatie). We nemen dan binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken of een kennismakingsgesprek in te plannen, gratis uiteraard.