08 mrt

Worklife is a social movement!

8 maart Internationale vrouwendag:

Wat een fantastisch nieuws hoorde ik gisteren (vrijdag 7 maart 2014):  Vrouwen van 25 tot 30 jaar verdienden in 2012 iets meer dan mannen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.  Wat een mooie start voor Internationale Vrouwendag. Ik denk terug aan ons manifest in 2012, Manifest #WWVW Wat Werkende Vrouwen Willen. Het werd dezelfde dag nog trending topic en nog steeds in het onderwerp uiterst actueel, maar…ik geloof dat er echt wel zaken aan het veranderen zijn en het salaris van vrouwen tussen de 25 en 30 dat nu hoger is dan dat van mannen, dat is een prachtige mijlpaal. In MT stonden ook een paar prachtige mijlpalen. Wat mij aansprak was vooral: * Bedrijven met vrouwen in de raad van bestuur behalen ruim de helft meer winst op eigen vermogen dan besturen met uitsluitend mannen. Het verkoopresultaat is 42% hoger en er wordt 66% meer rendement op het geïnvesteerde kapitaal behaald.  * Vrouwen in de raad van bestuur blijken niet alleen te zorgen voor betere financiële resultaten, maar ook voor meer duurzaamheid, meldt de University of California. Bedrijven met vrouwen aan de top investeren vaker in hernieuwbare energie en tonen meer aandacht voor energie-efficiëntie in operationele processen. * In de komende 5 jaar groeit het wereldwijde inkomen van vrouwen van 13 naar 18 triljoen dollar. Deze groei staat gelijk aan twee keer de groei van het BNP van India en China samen. * 60% van alle jonge mannen wil een actievere rol in het ouderschap spelen en zou ook liever minder dagen willen werken. Dit staat ook wel bekend als de opkomst van de ‘cappuccino dad’. * In heel Europa heeft 82% van de meisjes tussen 20 en 24 jaar minstens de middelbare school afgemaakt, tegen 77% van de jongens. * Van de vrouwen tussen 18 en 34 jaar vindt 66% ‘succes in een goedbetaalde carrière’ belangrijk. Onder mannen van diezelfde leeftijd is dat slechts 59%. * Volgens recent onderzoek van de universiteit van Florida is er een recht evenredig verband tussen het succes van een vrouw en het zelfvertrouwen van haar man: hoe meer succes zij heeft, hoe harder zijn zelfrespect daalt. * In 1960 verdiende 6,2% van de getrouwde vrouwen in Amerika meer dan haar man. In 2011 was dit gestegen tot 24,3%. * Hoe meer vrouwen in de raad van bestuur van een bedrijf, hoe minder het bedrijf betaalt voor overnames. De kosten van een succesvolle overname zijn gemiddeld 15,4% lager per vrouw in de raad van bestuur, blijkt uit onderzoek van de universiteit van British Columbia (Canada).

Baby Bust

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Hsga3VW4WRo] Maar de meeste impact op mij maakte toch het meest recente boek van Stewart D. Friedman, founding director van de Wharton School’s work life integration project, Baby Bust.  Hij bestudeerde 2 generaties van Wharton’s studenten:  1993 de generatie X en 2012 generatie Y (millienials). De resultaten van zijn onderzoek zijn verbluffend, enthousiasmerend en hoopgevend, zoals:

  • De generatie Y vrouwen zijn gelukkiger dan de mannen, er was geen verschil in aanvangs salaris salaris tussen mannen en vrouwen. Ook is er geen verschil meer tussen hun verwachting m.b.t. tijdsinvestering in hun baan.
  • Stew spreekt over een ware baby bust, een daling in geboortecijfer, door steeds meer echte keuze vrijheid voor vrouwen, bewuste keuzes, minder traditionele rolverdelingen.
  • Hij noemt work life een social movement to benefit the next generation. Het abnormale normaal maken, het gaat om, creatieve, dappere experimenten van mannen en vrouwen en organisaties, op het gebied van work life, zodat iedereen het leven kan leven dat hij of zij wil. En dat sluit weer naadloos aan mij mijn visie en Career & Live: One life just live it!
  • Lees het artikel in Harvard  Business Review

Echte inspiratie zorgt voor …..

Ik ben zo geïnspireerd door Stew Friedman, dat ik dinsdag as een conference call met hem heb. Onder mijn motto “waar een wil is, is een weg”, heb ik hem gemaild en dus nu een afspraak met hem. Ik geloof in de social movement om met zijn alle te zorgen dat work life issue, echt opgelost moeten en kunnen worden. Wij zijn op de goede weg. Ik laat nog weten hoe mijn gesprek was met Stew, ondertussen…lees zijn boek baby Bust en raak geïnspireerd door deze man en zijn visie!

Annemie Schuitemaker

PS ik ben druk met mijn onderzoek “wat beïnvloedt lijnmanagers in het supporten van work life programma’s?” Het onderzoek bij o.a. een grote multinational, een ICT organisatie, een ziekenhuis en een Hogeschool begint over exact 2 weken. Wil jij of je organisatie op de hoogte blijven van het onderzoek en de resultaten, mail dan even naar schuitemaker@careerandlive.nl. Uiteraard kun je mij boeken als speaker/trainer voor congressen, lunchlezingen en workshops over dit onderwerp worklife