26 mei

Tips voor het vinden van een baan!

Successen delen van ervaringsdeskundigen 

Op dit moment zijn er ruim 650.000 werkzoekenden, dat is 8,2% van de beroepsbevolking. Dat is echt een schrikbarend hoog cijfer. Echter vanuit het principe van Omdenken kun je ook zeggen dat nog steeds een heleboel Nederlanders wel een baan hebben. Omdenken wat is dat nu weer?  Omdenken is de denktechniek om problemen te veranderen in mogelijkheden. Berthold Gunster zegt “omdenken’: het bewust een andere betekenis aan situaties geven. Omdenken begint altijd met het afstand nemen en herdefiniëren van een bestaande situatie.”

Tips delen, wat werkt wel; #tipsvoorhetvindenvaneenbaan of #tvb

Delen van kennis en successen, door anders te denken, daar ligt volgens mij nu de oplossing. Hoe kunnen de mensen die wel een baan hebben (gevonden) bruikbare tips geven aan alle mensen die een baan zoeken. Een soort #Durftevragen, maar ik noem het nu Durf te Delen, namelijk het delen van een tip, jouw succesverhaal hoe jij jouw baan hebt gevonden, Dus: #tipsvoorhetvindenvaneenbaan of simpel#tvb.

Help elkaar!

Help elkaar!

Solidariteit, op een simpele en makkelijke manier

Het rechttoe rechtaan blijven solliciteren levert niet veel op, blijkt uit veel onderzoeken. Veel vacatures worden ingevuld vanuit netwerken,  via via en verschijnen niet op een website of in de krant. Daarom roep ik alle Nederlanders die wel een baan hebben, hun tip te geven hoe ze die baan hebben gevonden. Zo kun je andere manier mensen helpen om een baan te vinden. Het is tijd voor meer solidariteit. Kijk ook bij jouw organisatie of er wellicht vacatures gaan ontstaan en probeer zo mensen die je kent te tippen. En de mensen die een baan zoeken daag  ik uit, durf te vragen, denk aan de wet van Sinterklaas van Rob de Best:  Als je niet duidelijk vraagt wat je wilt, krijg je iets anders” – De Wet van Sinterklaas, gaat over het realiseren van wat voor jou belangrijk is.Weten wat je wilt – Geloven dat het kan – Ervaren dat het zo is.  Dat betekent concreet voor alle mensen die een nieuwe baan zoeken. Stop meer tijd in je netwerk en vraag wat je wilt. In plaats van enkel en alleen te schrijven op advertenties en gerichte vacatures. En toon dan vooral veel LEF, zoals ik al eerder blogde in mijn blog De overkomst tussen  Abercrombie & Fitch en het vinden van een baan.n/. Durf op te vallen, wees niet te bescheiden.

De arbeidsmarkt verandert razendsnel

De arbeidsmarkt verandert in een razend temp, een bijzonder interessant boek over de veranderende wereld is De zeester en de spin, echt een aanrader! En bijgevoegde link laat je een paar zeer inspirerende TED Talks zien,die betrekking hebben over de (R)evolutie van werk, verzamelt door Bas van de Haterdhttp://www.hnwb.nl/ted-talks-over-revolutie-van-werk/?goback=%2Egde_1425937_member_243121203

[ted id=1574 lang=nl]

De Top 100 met tips om een baan te vinden

Alle tips die we binnen krijgen verzamelen we en zullen we publiceren zodat we een echte lijst met de honderd beste tips kunnen geven aan alle werkzoekenden. Ik doe echt een beroep op je solidariteit, help met creatieve tips. Zodat we gaan OMDENKEN, allemaal:  werkzoekenden, mensen die een baan hebben en uiteraard ook werkgevers en recruiters. Dus; #tipsvoorhetvindenvaneenbaan. En de 5 meest creatieve tips krijgen een gratis exemplaar van het boek Ja maar….Omdenken. Ik wil je vragen, verspreid dit blog, twitter het voort en zegt het voort!

Annemie Schuitemaker schuitemaker@careerandlive.nl.

PS alvast een gratis tip zonder commercieel belang, Het Jobseminar “Slim werk vinden, zo pak je dat aan” op 15 juni van Aaltje Vincent