Blog van Career & Live
zaterdag 23 september 2023

Loslaten en nieuwe perspectieven; van “dedication” in 2003 naar “DADication” in 2023

One small step for a woman, one giant leap for mankind

Neil’s Amstrongs woorden zijn te groot voor deze gebeurtenis, maar voor mij voelt het wel zo. Het voelt nog steeds als beste beslissing die ik ooit heb genomen om op 13 mei 2003 echt ondernemer te worden. Om letterlijk alle schepen achter me te verbranden en mijn eigen droom waar te gaan maken. Het eerste jaar was echt sappelen, maar het lukte. Ik wist wat ik wilde, ik had er goed over nagedacht en in mijn eerste het businessplan (uit 2003) stond (zoals ik in mijn blog vorig jaar al schreef): Career & Kids: reintegratie en optimalisatie voor vrouwen die werk en gezin willen combineren. Missie: Career & Kids verzorgt alle activiteiten voor vrouwen die werk en gezin willen combineren.”

Ondernemen is constant innoveren

Een bedrijf dat de winter wil overleven, moet zich richten op de lange termijn: niet op winst voor het bedrijf, maar op meerwaarde voor de samenleving.” Dat zegt filosoof en trendwatcher Ruud Veltenaar. Uiteindelijk verwoordde ik dat in 2003 als volgt vanuit mijn droom en passie: “Dat in 2025 werk en privé combineren in Nederland iets vanzelfsprekends is, dat op alle fronten; macro- meso- en microniveau goed geregeld is. Dat er een cultuuromslag heeft plaatsgevonden in ons denken en handelen, waardoor ieder mens kan genieten van zijn werk & zijn leven, in elke levensfase. One Life, just Live it! Helaas is die omslag in Nederland nog niet gelukt. Career & Kids bleef gelukkig innoveren, we gingen ons steeds meer richten op werkende ouders en ook op vaders. En vanuit Career & Live dat ik in 2011 heb opgericht op werkprivé balans, werkdruk, en werkstress voor alle werkenden.

De grootste innovatie; van mijn dedication naar DADication

Gelukkig coachen we steeds meer werkende vaders en nieuwe wetgeving o.a. partnerverlof zorgt dat we steeds meer de goed richting opgaan. Echter welke innovatieve rol speelde ik als directeur en oprichter, die vraag ging ik me stellen afgelopen jaar. Kun je na 20 jaar nog even innovatief zijn? Heeft Career & Kids om in B & B vol liefde termen te spreken wel voldoende “mannelijke energie”?
En hoe zit het met mijn eigen werkprive balans, energie en passie? Mijn motto is ook altijd geweest practive what you preach.

Verandering en loslaten

Dat allemaal in ogenschouw nemende, besloot ik: het is tijd voor verandering. Mijn dedication van 2003 bij de oprichting van Career & Kids moet morgen voor
1. meer DADication (een term die in de USA zelfs op reclame zuilen staat)
2. meer aandacht en tijd voor mijn passie voor het verlagen van de werkdruk en werkstress voor alle werkende Nederlanders (altijd gekoppeld aan een goede werkprivé balans uiteraard) en hybride werken 2.0

Dus kwam ik tot het besluit; Career & Kids en de missie heeft baat bij een verse blik, een nieuwe directie en mannelijke energie. En 16 augustus 2023 heb ik Career & Kids officieel verkocht aan Niels Hovestad en Steven Tolsma, 2 mannen die al jarenlang actief zijn als ondernemer, ervaring hebben in de branche en echte DADiction hebben. Zij dragen het actieve vaderschap uit, verdelen de taken, zorgen voor hun kinderen op een actieve manier. Een prachtig voorbeeld: Niels ging o.a. in juli 5 weken samen zijn zoon naar Australië.

Ik ga niet stilzitten

Ik ga me nu met nog meer passie richten op Career & Live; wij adviseren organisaties & coachen mensen op het gebied van hybride werken, werkdruk, werkstress en werkprive balans. Werk privé balans wordt steeds belangrijker in ons werkende leven. Je bent maar één mens, we zijn geen robots, wat er privé gebeurt heeft invloed op je werk en wat op je werk gebeurt heeft invloed op je privé leven, in negatieve en in positieve zin. Bijvoorbeeld email checken ’s avonds op de bank omdat je het gevoel hebt dat je constant bereikbaar moet zijn, de hectiek van een jong gezin dat zijn weerslag kan hebben op het werk, of onregelmatige werktijden. Tevens vervagen de grenzen o.a. door het hybride werken. Om vitaal en duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven is oprechte aandacht voor werkprivé èn privéwerk balans essentieel. Ieder mens moet kunnen genieten van zijn werk en zijn leven in alle levensfase met als doel vitaal en gelukkig te leven en te werken

Mijn bijzondere interesse heeft hierin het hybride werken: Hoe gaan we de transitie naar echt hybride samenwerken vormgeven? Hoe kun je zorgen dat mensen bevlogen en vitaal blijven? Dat het werk energiegevend en afwisselend blijft en dat we in verbinding blijven met elkaar? Met een goed gedoseerde werkdruk en gezonde werkstress zijn werknemers en organisaties productiever, creatiever en werken ze beter samen. Een organisatie met mensen met de juiste focus, goed gedoseerde werkdruk en gezonde werkstress in een inspirerende omgeving zorgt voor succes en duurzaamheid in leven en werken. Mensen vormen immers de kern van de organisatie. Onze professionele aanpak is inspirerend, enthousiasmerend en gebaseerd op wetenschappelijke kennis. We blijven innoveren en vooral inspireren. Dat blijkt bijvoorbeeld uit onze visuals, de op ons initiatief ontwikkelde Koerskaart Werk Privé Plezier, recente podcast over hybride werken. En uiteraard de eerste nationale week van de werkprivé balans die we 22 tot en met 28 januari 2024 i.s.m Career & Kids organiseren.

Loslaten is niet mijn kerncompententie, maar van proberen kun je leren

Het grote loslaten van mijn “vierde kind” zoals ik Career & Kids altijd gekscherend noem is begonnen. Gisteren had ik mijn officiële afscheid van mijn dreamteam samen met Niels en Steven. Het werd een mooie ochtend, waar ik met een grote glimlacht op terugkijk; wat werd ik verwend met bloemen, boeken, kaarten, champagne en een heel bijzonde C & K vol liefde kwartet spel! September 2023 is voor mij de grote loslaat maand, 16 september liet ik mijn jongste dochter Noor achter in Los Angeles waar ze een aantal maanden op UCLA gaat studeren. Net zoals Noor gaat groeien en floreren in Los Angeles, gaat Career & Kids dat doen. Ik zal ze beiden enorm missen. Van Dale geeft aan bij LOSLATEN:  in vrijheid stellen, met rust laten. Dat ga ik voor beiden doen, wellicht met vallen en opstaan. Ik heb namelijk in beiden het volste vertrouwen dat ze het kunnen en beter tot bloei en groei komen zonder mij in de directe omgeving. Oef en terwijl ik dit schrijf merk ik dat die nog gevoelig ligt. Maar zoals gezegd, waar een deur sluit, gaan een ander weer open.

Kortom ik ben trots op mijn dochter Noor, trots op mijn dreamteam van Career & Kids. En ook trots op mezelf dat ik actief aan het loslaten ga. Zij en ik bezitten voldoende veerkracht en flexibiliteit, kijk maar. Ruimte en tijd voor nieuwe dingen en zakelijk gezien om met nog meer energie aan de slag te gaan met Career & Live. `ik heb er zin in! En kijk stiekem wel uit naar de terugkeer van Noor over een aantal maanden!

Annemie Webers

directeur Career & Live, loslaten van Career & Kids en bovenal moeder van Noor (en Bob en Puck)