Blog van Career & Live
zondag 17 november 2019

De Koerskaart Werk Privé Plezier: Werk privé balans bestaat niet, het gaat om werk privé plezier.

De samenhang tussen werkstress, privé stress en werk privé balans

Het belang en de actieve inzet van het thema werk prive balans binnen organisaties ter voorkoming van verzuim, verlagen van stress en vergroten van werkplezier is inmiddels bekend. Het belangrijkste is en blijft de dialoog tussen mensen, zowel thuis als op de werkvloer, dus tussen werkgevers en werknemers onderling. Daarom hebben we een tool ontwikkeld, de KoersKaart Werk privé plezier, in cocreatie met diverse werkgevers zoals Schiphol Group, CZ, Lidl en ABN Amro, maar ook belangenorganisaties zoals BV Familie en Kinderopvang Mundo. Tevens werkten mee de Universiteit Utrecht en uiteraard de Koers, de bedenkers en uitgevers van tal van KoersKaarten o.a. de KoersKaart Werkstress.

Actief aan de slag

Deze koerskaart helpt om het echte gesprek over werk privé balans en voor werk privé plezier aan te gaan, onder leiding van professionele trainers, waardoor de veiligheid geborgd is. Je bent een mens en wat er privé speelt neem je mee naar je werk en je werk neem je soms mee letterlijk en/of figuurlijk naar huis. Tevens zijn de trainers in staat lastige onderwerpen interactief te bespreken en zake echt te onderbouwen. De deelnemers zijn twee uur lang geëngageerd in gesprek over het centrale thema van werk privé balans naar werk privé plezier en bepalen hun eigen vervolgstappen. Top down meets bottom up. De deelnemers activeren zichzelf en elkaar, dit leidt tot draagvlak en betrokkenheid. Het maakt niet uit hoe groot of klein de groep is. Grote groepen gaan uiteen in kleinere groepen van 4 tot 8 personen per Koerskaart en voeren de dialoog. Ook is het mogelijk op te schalen tot wel honderd deelnemers tegelijkertijd.De koerskaart is niet het eindpunt maar het begin om concrete stappen te zetten als organisatie, als team en als mens met betrekking tot werk privé plezier.

Interesse?

Interesse in een workshop met behulp van de Koerskaart Werk privé plezier, neem dan gerust even contact om om de mogelijkheden te bespreken: info@careerandlive.nl of bel 085-0660945.

Of wilt u een of meerdere koerskaarten bestellen, dat kan ook, dan volstaat ook een mailtje of telefoontje.