Blog van Career & Live
maandag 10 april 2017

Smartphone; een middel of een doel?

Is je smartphone een middel om makkelijker en prettiger te werken en te communiceren of is het een doel geworden? Een ding is zeker, we brengen veel tijd door achter onze smartphone. Deze week verschenen 2 Nederlandse boeken over dit onderwerp

altijd bereikbaarIs daar iemand?

In ‘Is daar iemand?’ gaat de Nederlandse wetenschapsjournalist Wouter van Noort op zoek naar de objectieve waarheden achter smartphoneverslaving en legt hij bloot hoe de socialemediabedrijven die gewiekst in stand houden.

Digital Detox

In ‘Digital Detox’ beschrijft de Belgische coach Florence Pérès een methode om bewuster om te gaan met ons telefoon- en mediagebruik.

Een must read, de klassieker; Ontketen je brein

recht op onbereikbaarheidVoor iedereen die echt wil snappen hoe het werkt is de topper toch echt, het boek van Theo Compernolle, ontketen je brein. Een absolute mustread voor iedereen die meer uit zijn brein wil halen!Altijd online en bereikbaar zijn, multitasken, negatieve stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen… Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid.

Een ander zeer inspirerend boek hierover is Digiziek van Manfred Spitzer. De vermaarde hersenonderzoeker Manfred Spitzer laat op basis van nieuw wetenschappelijk onderzoek zien hoe computergebruik ons digiziek maakt. Hij waarschuwt ons voor wat er kan gebeuren wanneer we de digitale media ons leven laten overheersen, maar laat ook zien hoe we onszelf kunnen beschermen.

Digital Detox Plan

Weliswaar een Engelstalig boek, maar absoluut vol met zinc volle en concrete tips is het boek The essential Digital detox Plan van Orianna Fielding. Zij beschrijft niet alleen waarom digital detox een must is, maar heeft concrete plannen om een digital detox da, week of maand te beginnen.

Begin klein

Wil je zelf aan de slag, begin dan klein, zoals bijvoorbeeld een stille dinsdag zoals Delta Lloyd in Belgie doet.

Wil je concrete hulp, samen met collega’s een inspirerende workshop of lezing over digital detox, mail dan naar info@careerandlive.nl of klik hier of bel 0800-0201060 en vraag naar Annemie Schuitemaker (ook te bereiken op 0653961889. Je vindt daar inspiratie, voorbeelden maar ook een link naar een smartphoneverslavingstest.

 

Annemie Schuitemaker MHD

focusoloog

 

 

 

Engelstalige[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]