Blog van Career & Live
woensdag 5 april 2017

Meer focus door stilte……

Veel werknemers komen bijna niet meer aan hun werk toe, door de enorme hoeveelheid emails, whats aapjes van collega’s, telefoontjes of drukke collega’s in the open offices. Met als gevolg een lage productiviteit, stress, werkdruk etc. Delta Lloyd Life in Beglie koos voor een creatieve en absoluut waardevolle oplossing. Het personeel werkte drie dagdelen in absolute stilte. Velen vonden het een verademing.

Een paar uur geconcentreerd doorwerken

werkdruk, werkstress, werk privé managementVoor veel mensen is het een onbereikbaar ideaal. Ze worden gestoord door telefoontjes, e-mails, tekstberichtjes en collega’s met vragen. Maar voor de ruim driehonderd personeelsleden van Delta Lloyd Life was het vorige maand realiteit. Drie keer hield het bedrijf een No Talk Tuesday: een dagdeel waarin de telefoons werden uitgezet, de mail niet werd gecheckt, vergaderingen werden verplaatst en collega’s elkaar niet stoorden. Alleen in het contact centre, waar de klanten te woord gestaan worden, stonden de telefoons niet uitgeschakeld.

Succesvol experiment, een variant op digital detox ochtend

Velen vonden het een verademing, zegt woordvoerster Davine Dujardin. ‘Heel wat reacties waren positief. De mensen hadden weer controle over wat ze aan het doen waren. Sommigen werkten zelfs met een todolijst van taken die ze die ochtenden gedaan wilden krijgen. Ze konden zich beter concentreren, waren energieker en haalden op die manier meer voldoening uit hun werk’.

Lees het hele artikel in de  de standaard.

Interesse in een stilte dag bij uw organisatie?

Interesse in professionele begeleiding bij een stille dinsdag, woensdag of vrijdag, klik hier voor de Digital detox Training of een maatwerk training, die zowel helpt bij een uitstekende voorbereiding, begeleiding tijdens de stilte dag en vooral goede follow up, met als doel; meer productiviteit, minder werkdruk en minder stress.

Bel Career & Live op 0800-0201060 of mail naar info@careerandlive.nl