20 mei

Iedereen wint bij evenwicht werk-privé

fotostressenboreoutWerkgevers hebben er alle belang bij om hun medewerkers te helpen in hun werk-privé balans. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstverlener Securex bij 1671 werknemers. Want werknemers die gesteund worden om een goed evenwicht te vinden tussen hun job en privéleven zetten zich niet alleen meer in voor hun organisatie, ze zijn ook meer tevreden met de tijd die ze aan ontspanning spenderen. En toch voelt slechts de helft van de werknemers zich gesteund door hun werkgever bij het zoeken naar een betere balans tussen werk- en privéleven.

Het vinden van een goed evenwicht tussen werk- en privéleven is voor vele mensen een moeilijke en delicate oefening. Ruim 30% van de werknemers geeft dan ook aan nood te hebben aan advies en ondersteuning. Hoe jonger men is, des te meer men die nood ervaart. 36% van de werknemers jonger dan 30 jaar wenst hulp. Ook bij 39% van de werknemers met een contract van bepaalde duur is de nood groot (tegenover 29% van de werknemers met contract van onbepaalde duur).

Slechts de helft van de werknemers (52%) voelt zich ook effectief door zijn organisatie geholpen in zijn zoektocht naar een goed evenwicht tussen werk- en privéleven. Het minst gesteund zijn de medewerkers in kleine organisaties1 (47%). Werknemers in middelgrote (60%) en grote organisaties (57%) kunnen rekenen op meer advies. lees het heel artikel