Workshops
Hybride en asynchroon werken

Blijven we doen wat we altijd deden of gaan we nu eindelijk echt anders werken?

We werken weliswaar grotendeels thuis, maar onze werkwijze is niet veranderd, we werken nog synchroon (real-time en onmiddellijk). Terwijl de huidige tijd vraagt om een andere aanpak, namelijk asynchroon: optimaal samenwerken, iedereen zijn eigen ritme en werktijden. Aanwezigheid is niet gelijk aan productiviteit.Onze aanpak is gebaseerd op de piramide van Mullenberg. Welke stappen zijn mogelijk en hoe kunnen we dat aanpakken?

Werken volgens de piramide van Mullenberg

Ik lees het of reageer erop, wanneer het mij uitkomt. Dit is de aard van asynchrone communicatie, die organisaties op het vierde niveau kenmerkt. De meeste activiteiten vereisen helemaal geen onmiddellijke reactie. Een eenrichtings-e-mail of -chatbericht kan voldoende zijn en de ontvanger antwoordt wanneer het hem of haar uitkomt. Als iets echt dringend is, pak je de telefoon.

Door asynchrone communicatie krijgen medewerkers meer tijd om na te denken, te creëren en in een flowtoestand te komen waardoor ze productiever zijn. Tegelijkertijd zorgt asynchrone communicatie voor het nemen van (misschien langzamere, maar) betere beslissingen. Verder stel je hiermee iedereen in staat, en niet alleen de luidste of meest extraverte mensen, om mee te praten over belangrijke onderwerpen.

Bovendien biedt asynchrone communicatie flexibiliteit aan nachtbrakers om hun werkdag later te beginnen, zo lang er maar een redelijke overlap is met de werktijd van vroege vogels. Wanneer u asynchrone communicatie gebruikt, toont u dat u respect heeft voor andermans tijd en focus. Organisaties die asynchrone communicatie echt tot een standaard hebben gemaakt, zijn volgens Mullenberg uit de industriële revolutie.

Piramide van Mullenberg
Wat levert het op?

Asynchroon werken zorgt ervoor dat organisatie echt uit het industriele tijdperk komen.
Uiteindelijk zorgt het voor minder werkdruk, werkstress, meer engagement, meer productiviteit en minder verzuim.

Tip!

Meer weten over asynchroon werken lees onze uitgebreide blog

Lees het artikel over de werkwijze bij Gitlab

Klik hier om een inspirerend artikel te lezen over de werkwijze en voorbeelden bij Gitlab

Programma
Hybride en asynchroon samenwerken

Tijdens deze workshop leert u de piramide van Mullenberg kennen en per trede de ins en outs, de do’s en dont’s kennen. Tevens leert u samen met uw collega’s een stap kunt maken naar de volgende trede. Ook leert u hoe u een echt virtuele kun samenwerken en een eigen “remote manifesto’ kunt opstellen voor uw organisatie.

Duur

1 dagdeel

Kosten

Afhankelijk van het exacte programma en de groepsgrootte maken we graag een maatwerk offerte voor u.

Locatie

Zowel online als offline mogelijk, ook op locatie

Aantal personen

Van 2 tot 12 deelnemers per groep.

Aanmelden
Belangrijk!

In verband met de Corona crisis kunnen lezingen/trainingen/workshops zowel online (veilig vanuit de thuiswerkplek voor iedereen) of offline met in achtneming van de RIVM richtlijnen worden gegeven.

Lees meer

Digital detox en wellbeing

Personal coaching

Meer werkplezier

Aanmelding en/of informatie
Contact