Blog van Career & Live
zaterdag 4 maart 2017

Focus is essentieel voor organisaties en mensen

Druk, drukker drukst en Snel, sneller, snelst.
Dat lijken de mantra’s te zijn voor ons allemaal. We zijn 24/7 online, reageren allerlei bleitjes en berichten en rennen van de ene vergadering na de andere. Hierdoor missen we creativiteit, innovativiteit en diepgang. Maar…het grote voordeel is, we kunnen echt leren te concentreren en te focussen. Deze week lijkt dit onderwerp een hot topic te zijn en lees ik veel artikel hierover, die ik graag deel:

In het FD van zaterdag 4 maart staat ene interessant artikel hierover, klik hier om het hele artikel te lezen .

Unlocking human potential

Een zeer interessant rapport is onlangs verschenen van Deloitte University press, genaamd Unlocking Human Potential, een absolute aanrader voor managers en iedereen die snapt dat focus essentieel is om innovatief en creatief te zijn.

In the Huffington Post staat soortgelijk artikel onder de kop “Why we need to talk about our tech addicties”

echt contact is mentaal en fysiek aanwezig zijnDe moed, de wil, het lef of het recht om uit te checken

Intermediair schenkt ook deze week aandacht aan het onderwerp focus, aandacht en altijd bezig zijn. De vraag die bij opkomt als focusloog is waarom we niet zelf de moed, de wil, het lef of hoe je het wilt noemen hebben om soms op de rem te trappen. We maken elkaar gek en vooral ons zelf. We doen minder in meer tijd, missen creativiteit en innovativiteit, slapen minder, hebben meer stress, doordat we eigenlijk constant fysiek wel, maar mentaal niet aanwezig zijn bij de activiteit waar we mee bezig zijn.

Durf jij de cirkel van altijd bereikbaar zijn te doorbreken?

Leslie Perlow heeft jaren geleden al een interessant onderzoek gedaan bij de Boston Consult Group, gebaseerd op het doorbreken van de cirkel van bereikbaarheid.

De vraag is, wie durft en wie geeft het goede voorbeeld? Die durft tegen collega’s te zeggen, ik ben er even niet, ik ben bezig met focus, ik ben bezig met innovativiteit, met creativiteit? Hulp nodig? Ik help graag als focusoloog, maar de belangrijkste tip is: gewoon doen, maandag echt een groot kruis door je agenda zetten 1 dagdeel per week en kijk wat het je oplevert. Dat het noodzakelijk is, dat is ondertussen wel evident!

Annemie Schuitemaker

focusoloog