Nationale Week van de Werk Prive Balans
Van 2 tot 9 oktober 2023!

Nationale week van de werkprivé balans

Van 22 tot en met 24 januari 2024 vindt de eerste nationale werkprivé balans week plaats. Tijdens deze week zal werkprivé balans centraal staan voor werkgevers en werknemers! Met als doel het onderwerp bespreekbaar te maken, in actie te komen en in dialoog te gaan met elkaar en samen te kijken wat er verbeterd kan worden aan de werkprivé balans op individueel-, team-, organisatie-, en landelijk niveau.

Wat is de nationale week van de werkprivé balans?

Werkprivé balans wordt steeds belangrijker in ons (werkende) leven. Je bent maar één mens, we zijn geen robots, wat er privé gebeurt heeft invloed op je werk en wat op je werk gebeurt, heeft invloed op je privé even, in negatieve en in positieve zin. Bijvoorbeeld email checken ’s avonds op de bank, omdat je het gevoel hebt dat je constant bereikbaar moet zijn, de hectiek van een jong gezin dat zijn weerslag kan hebben op het werk, of onregelmatige werktijden. Tevens vervagen de grenzen o.a. door het hybride werken. Om vitaal en duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven is oprechte aandacht voor werkprivé èn privéwerk balans essentieel. Ieder mens moet kunnen genieten van zijn werk en zijn leven in alle levensfase met als doel vitaal en gelukkig te leven en te werken.

Tijdens deze week vinden er tal van activiteiten plaats, deels georganiseerd door Career & Live en Career & Kids, maar ook initiatieven vanuit andere organisaties, werkgevers etc. Elke dag is er een mini congres waar experts zullen spreken, Tijdens de week is er aandacht voor speciale onderwerpen en doelgroepen zoals:

 • werk-privé balans en werkende ouders
 • werk-privé balans en schuldenproblematiek
 • werk-privé balans en mantelzorgers
 • werk-privé balans en altijd “aan” staan
 • werk-privé balans en hybride werken

Waarom is de week van de werkprivé balans noodzakelijk?

Wat is werkprive balans?
Werkprivé balans is de mate waarin werk en privéleven in evenwicht zijn. Het gaat erom dat werknemers de juiste balans vinden tussen hun werkverplichtingen en hun persoonlijke leven, inclusief familie, vrienden, hobby’s en andere activiteiten die belangrijk voor hen zijn. Een gezonde werkprivé balans houdt in dat werknemers voldoende tijd en energie hebben om zich te richten op zowel hun werk als hun persoonlijke leven.

Waarom is aandacht voor werkprivé balans door werkgevers belangrijk?
Het is belangrijk voor werkgevers om aandacht te besteden aan de werkprivé balans van hun werknemers, omdat een goede balans bijdraagt aan het welzijn en de productiviteit van werknemers. Een gezonde werkprivé balans betekent dat werknemers voldoende tijd hebben om te ontspannen, tijd door te brengen met familie en vrienden, hobby’s uit te oefenen en zichzelf te verzorgen. Zodat werknemers minder stress, vermoeidheid en burn-out ervaren, wat op zijn beurt kan leiden tot hogere werktevredenheid, een lager verzuim en een hogere productiviteit.

Bovendien kan het bevorderen van een gezonde werkprivé balans bijdragen aan het aantrekken en behouden van talentvolle werknemers. Werknemers zijn steeds meer op zoek naar werkgevers die hen ondersteunen in het behalen van een goede balans tussen werk en privéleven.

Het is dus van belang dat werkgevers een cultuur creëren waarin werknemers zich gesteund voelen bij het vinden van een gezonde werkprivé balans. Dit kan door middel van flexibele werktijden, hybride werken, regelingen voor verlof en het aanmoedigen van werknemers om tijd te nemen voor ontspanning en zelfzorg. Door aandacht te besteden aan de werkprivé balans, kunnen werkgevers niet alleen de gezondheid en het welzijn van werknemers verbeteren, maar ook bijdragen aan een productievere en meer tevreden werkomgeving.

Nationale week van de werkprivé balans van 2 tot 9 oktober 2023!

Het congres

Elke dag start met een minicongres waar  experts zullen spreken. Het begrip werkprive balans wordt vanuit diverse invalshoeken en doelgroepen bekeken zoals werkende ouders, schuldenproblematiek, mantelzorg, altijd “aan” staan. Wat betekent het hybride werken voor de werk-prive balans van mensen, hoe is het gesteld met de grenzen tussen werk en prive, de bereikbaarheid etc. En uiteraard het belang van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en de toekomst van de arbeidsmarkt.

Activiteiten

Er zijn tal van activiteiten live en online door het hele land georganiseerd.  De week heeft speciale subthema’s

 • Maandag 22 januari
werk-privé balans en werkende ouders
 • Dinsdag 23 januari
werk-privé balans en mantelzorg
 • Woensdag 24 januari
werk-privé balans en  hybride werken
 • Donderdag 25 januari
werkprivé balans en schuldenproblematiek
 • Vrijdag 26 januari
werkprivé balans en altijd “aan” staan
 • Zaterdag en zondag r
werkprivé balans

Het is mogelijk om een inspiratiepakket van ons te ontvangen om zo zelf als organisatie invulling te geven aan deze week, we kunnen in co-creatie activiteiten organiseren, online en LIVE. Kortom alles is mogelijk, ons doel is om te zorgen dat werkprivé balans echt op de agenda staat bij alle werkgevers van Nederland.

Inspiratie voor je organisatie, team en/of jezelf

Interesse in een inspiratie pakket, pakkende en passende visuals of co-creatie i.s.m. ons voor een specifiek subthema of de hele week? Bel of mail ons!

Hoe kun je meedoen?

Vraag een inspiratiepakket aan of bel of mail ons om samen te kijken naar de mogelijkheden. Wil je zelf een rol spelen tijdens deze week of heb je aanvullende ideeën, aarzel dan niet om contact op te nemen met Annemie Webers.

Wil je op de hoogte blijven?

Wekelijks zullen we nieuwe activiteiten en inspiratie toevoegen, aanmelden kan door middel van een mail naar: info@careerandlive.nl o.v.v. week van de werkprivé balans – houd me op de hoogte.

Lees meer

Werkdruk en stress

Werk privé balans

Werkdesign