Blog van Career & Live
maandag 27 juni 2016

Werk privé of privé werk?

We zijn druk, drukker dan ooit. We werken 24/7.Organisaties lijken vandaag de dag niet goed in staat tegemoet te komen aan de werk-privé balans behoeften van werknemers. Omdat nieuwe generaties die toetreden tot de arbeidsmarkt hier steeds meer waarde aan hechten, is het vinden van een goede werk-privé balans een urgent thema geworden dat tevens kansen biedt. Dit is een van de conclusies van Jenny Sok in haar proefschrift ‘Make it work, Rethinking the work-home interface’, waarmee zij op 27 juni 2016 promoveerde aan Nyenrode Business Universiteit.

De hele dissertatie is te downloaden door hier te klikken

werkprive management cirkelVisie van Career & Live met betrekking tot werk privé management

We zijn druk, en vreemd genoeg doen we ons dit zelf aan. Door de moderne communicatie middelen zijn we 24/7 online en maken we geen bewuste keuzes en stopen we nooit. Niet de mogelijkheden zijn het probleem zoals email, maar de manier waarop we ermee omgaan. Als we hier niets aan doen, zal de werkdruk alleen maar toenemen met als gevolg dat meer mensen uitvallen en hun werkplezier en energie  zal afnemen. Hierdoor zal de productiviteit en creativiteit van organisaties afnemen. Door bewustwording en het maken van keuzes van mensen en organisaties kunnen we het tij keren.

De Missie van Career & Live

Met een goed gedoseerde werkdruk en gezonde werkstress zijn werknemers en organisaties productiever, creatiever en werken ze beter samen. Een organisatie met mensen met de juiste focus in een richtinggevende (inspirerende) omgeving zorgt voor succes. Dit zorgt voor betere resultaten, want mensen vormen de kern van de organisatie.

Career & Live adviseert organisaties en coacht mensen op het gebied van werkdruk, werkstress en werk prive management. Dit  zorgt voor duurzaamheid in leven en werken! Ieder mens moet energie krijgen van zijn werk en zijn leven, One Life just Live it!

Interesse in onze aanpak, onze infographics, onze trainingen en/of onze cirkel van werk privé management met 12 concrete stappen?, klik hier

Annemie Schuitemaker