Workshops
Digital detox en wellbeing

Durft u de cirkel van altijd bereikbaar zijn (soms) te doorbreken?

Digital Detoxen is het reinigen van lichaam en geest van het altijd online zijn en in de weer zijn met allerlei digitale apparaten zoals smartphones, laptops, tablets etc. We zijn 24/7 bereikbaar met onze smartphones, overdag, ‘s avonds, in het weekend en tijdens de vakantie. We kunnen niet meer zonder, we missen zaken, we doen dingen half, we raken verslaafd, we multitasken de hele dag, we zijn kortom nooit meer mindfull en geconcentreerd met één ding bezig. Dat veel mensen echt verslaafd zijn is inmiddels wetenschappelijk wel aangetoond, we krijgen zelfs cold turkeys als we niet onze smartphone bij ons hebben. Hierdoor worden we minder productief, krijgen we werk- en privé stress en worden we letterlijk ziek. Kortom hoe staat het met uw digital wellbeing?

Wanneer is uw digital detox dag, weekend of moment?

Elk jaar organiseren we de nationale Digital detox dag, dit jaar op was dat op 21-02-2021. Dat betekent 1 dag zonder (of veel minder bezig zijn met) uw smartphone, iPad, laptop, PC en/of email. Een verademing of een kwelling? Wie durft, wie doet mee? Dat kan ook op een andere dag, met uw team, met uw familie/vrienden etc. Laten we zorgen dat 21 februari 2021 of de door u gekozen dag, het begin wordt van anders werken en leven, anders omgaan met altijd en overal bereikbaar zijn! Met volle aandacht, fysiek en mentaal aanwezig zijn, zonder afleiding van je smartphone, even een keer niet snel een berichtje bekijken tijdens het eten, tijdens de boswandeling of op werkdagen tijdens de vergadering of terwijl je je kinderen thuis onderwijs geeft. Doe wat u doet met volle aandacht. Vooral nu we massaal Zoombies zijn geworden!

Maak er een digital dieet dag van (door bv je smartphone maximaal 3 keer te checken, je Facebook niet gebruiken, niet te appen) In elk geval less = more en het levert je meer focus, minder stress en bewustwording op wat altijd online zijn met je lijf en je geest doet.

Daarom geven we veel workshop digital detox, digital stress en digital wellbeing.

Wat levert het op?

Na deze workshop weet u:

 • wat digital detox en wellbeing is
 • waarom iedereen soms een digital detox nodig heeft
 • wat een digital detox oplevert
 • krijgt u concrete tips, ook om het email monster te killen, om vanaf morgen minimaal 1 of 2 dingen anders te kunnen doen met als doel meer energie en meer focus, zowel op het werk als privé
 • Extra focus, meer vrije tijd en werktijd;
  • Bewustwording dat soms zonder beeldscherm, smartphone of tablet zijn, iets toevoegt aan je leven;
  • Een ervaring die je kunt delen met familie, vrienden en collega’s om het onderwerp en de norm ‘altijd bereikbaar’ te zijn te bespreken;
  • Bewuste keuzes maken om af en toe digitaal te minderen;
  • Betere concentratie, meer energie en minder stress. Heeft u inspiratie om bijvoorbeeld op uw werk een stilte werkdag te organiseren

Essentieel is echter dat de workshop zonder smartphone, tablets en andere (overbodige) apparaten zal zijn. Kortom een hele workshop zonder apparaten, helaas door de Corona is de workshop wel achter een beeldscherm zoals MS Teams, Google meet of Zoom.

Tip!

Meer weten over digital detox lees onze uitgebreide blog

Doe mee met de nationale digital detox dag 4 maart 2022

Interesse om met uw team mee te doen en een challenge en de nationale digital detox te spelen op 4 maart 2022, mail voor meer inspiratie, laat het ons weten!

Programma
Digital detox

Tijdens deze workshop leert u wat digital detoxen en wellbeing is, vanuit de laatste wetenschappelijke inzichten. We gaan ook een paar test doen om te kijken hoe het met uw “verslaving” staat. De uitgebreide versie gaat ook specifiek nog in op de invloed van de email op ons digital wellbeing, met concrete email tops om het emailmonster te killen. Door de Corona crisis zijn we helaas genoodzaakt deze workshop online te geven, een contradicatie natuurlijk, maar dat is helaas niet anders. De workshop kan ook uitgebreid worden met het Digital detox spel dat door ons ontworpen is, om zo op een speelse manier aan de slag te gaan.

Digital detox spel
Duur

Variërend van 1 uur tot een hele dag

Kosten

Afhankelijk van de duur en het aantal deelnemers.

Locatie

Online en offline mogelijk, ook op locatie

Aantal personen

Van 4 tot 50 deelnemers per groep

Lees meer

Meer werkplezier

Hybride samenwerken

Meer focus

Aanmelding en/of informatie