Blog van Career & Live
dinsdag 19 mei 2020

Gezond blijven is essentieel

De Corona kilo’s vliegen eraan bij veel mensen, we bewegen te weinig en onzekerheid zorgt voor stress en slapeloze nachten. Een gezonde leefstijl is belangrijker dan ooit, 1600 zorgprofessionals roepen om op meer werk te maken van een gezonde leefstijl. 

De link tussen een ernstig beloop van een coronabesmetting en leefstijlziekten zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten wordt steeds duidelijker. Uit RIVM-cijfers blijkt dat meer dan 70 procent van de patiënten die overleden zijn aan het coronavirus, een of meer onderliggende aandoeningen had. Bijna de helft (43,5 procent) had hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Een kwart had diabetes type 2.

Die zogeheten leefstijlziekten worden met name veroorzaakt door ongezonde voeding, te weinig bewegen, te veel stress en onvoldoende slaap. De zorgprofessionals willen dat burgers zelf aan de slag gaan om die punten te verbeteren, maar ook dat staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) er een prioriteit van maakt. Zodat mensen hierbij geholpen kunnen worden.

Bron NOS

 

De koe bij de horens vatten, juist nu!

De Erasmus Universiteit start een grootschalig beweegonderzoek, “Hoe kom je aan je lichaamsbeweging tijdens de COVID-19 uitbraak?”.
Kortom: Heb jij goede voornemens? Werk je nu ook vaker thuis? Doe dan mee met ons 9-weekse onderzoek, steun de wetenschap en krijg gratis tools en een stappenteller (eerste 700 deelnemers). Plus je maakt kans op één van de vijf cadeaubonnen ter waarde van €125. Je wordt willekeurig toegewezen tot 1 van de 3 onderzoeksgroepen, welke op verschillende momenten toegang krijgen tot de online tools. Een fantastische manier om van de nood een deugd te maken, voor meer informatie, klik hier
Leuk om samen te starten met je huisgenoten te doen of met je collega’s.

Annemie Schuitemaker

directeur Career & Live

PS ik heb me al aangemeld!