Blog van Career & Live
woensdag 24 januari 2024

Lancering van het spel “hybride samenwerken”: spelenderwijs naar concrete afspraken

In een tijd waarin hybride werken 2.0 de nieuwe realiteit vormt, introduceren we, tijdens de allereerste “Nationale week van de werk-prive balans” met trots het hybride samenwerkingsspel. Dit spel is niet zomaar een bordspel; het is een speelse, maar krachtige manier om de dialoog binnen teams te stimuleren en te eindigen met concrete afspraken die de kern van hybride werken raken.

Het spel als dialoogstarter

Het hybride samenwerkingsspel dient als een ijsbreker en een platform voor open gesprekken. Met behulp van een dobbelsteen komen de spelers op verschillende velden terecht, waar ze verschillende scenario’s en uitdagingen van hybride samenwerken tegenkomen. De spelers worden uitgedaagd om samen oplossingen te bedenken, waarbij ze worden aangemoedigd om vanuit verschillende perspectieven te denken en het ‘wij’-perspectief te omarmen. Tegelijkertijd zit er ook echt een wedstrijd element in.

Van spel naar realiteit

Wat dit spel uniek maakt, is de overgang van spel naar realiteit. Aan het einde van het spel draaien de spelers het bord om, waar het serieuze element naar voren komt. Deze fase van het spel is cruciaal; het is het moment waarop de inzichten en ideeën die tijdens het spel zijn opgedaan, worden omgezet in concrete, actiegerichte afspraken. Door het spelelement worden deelnemers aangemoedigd om op een ontspannen en open manier met elkaar in gesprek te gaan. Dit maakt het makkelijker om ook de moeilijke, schurende onderwerpen aan te snijden. Het spel biedt een veilige omgeving waarin teamleden hun gedachten en ideeën kunnen delen zonder de druk van formele werksettings.

Een tool voor echte verandering

Het hybride samenwerkingsspel is meer dan een moment van plezier; het is een tool voor echte verandering binnen organisaties. Het spel moedigt aan tot het maken van duidelijke afspraken en het aanspreken van elkaar op verantwoordelijkheden, essentieel voor succesvol hybride werken 2.0. Het is een kans om de dialoog aan te gaan, om samen te werken aan een toekomst waarin hybride werken niet alleen efficiënt is, maar ook bevredigend en duurzaam voor iedereen. Het is een startpunt voor teams om samen te komen, te leren, en uiteindelijk concrete afspraken te maken die het fundament vormen voor hun toekomstige samenwerking.

Speciale aanbieding

In het van de eerste Nationale week van de werk-privé balans is he spel met korting te bestelen voor € 25,00 exclusief BTW i.p.v. € 35,00 exclusief BTW (vermeld de kortingscode weekwlb2024). Dat betekent het bordspel voor 6 spelers, 6 pionnen en één dobbelsteen.
Bestellen kan via deze link. Wil je meer weten of wil je een interactieve workshop, lezing of training me tof zonder spel over hybride samenwerken 2.0 , dat kan uiteraard ook. Ook is het mogelijk het spel helemaal maatwerk te maken met specifieke vragen op de kaartjes en het eigen logo.

Annemie Webers

hybride samenwerken expert/teamcoach/trainer & directeur Career & Live B.V.
mede initiatiefnemer van de Nationale week van de werk-privé balans