Blog van Career & Live
donderdag 1 september 2016

Waarom vinden sommige managers aandacht voor duurzame inzetbaarheid geldverspilling of zinloos?

KOBADI tool: Investeringen in duurzame inzetbaarheid inzichtelijk maken is essentieel, maar tot nu toe lastig. Wat  levert aandacht voor bijvoorbeeld werkdruk, stress, fysieke gezondheid of de combinatie werk privé de organisatie op? Niets toch, dat is toch zinloos? Dat kun je toch niet inzichtelijk maken en als je het niet ziet…….

Meten = weten, de KOBADI tool

KOBADI tool investeren in duurzame inzetbaarheidGelukkig is ook voor de managers en organisaties die enkel geloven in meten is weten een oplossing. Samen met TNO heeft het NPDI een prachtige tool Kosten-baten tool duurzame inzetbaarheid ontwikkeld (gebaseerd op cijfers uit de NEA en WEA) waarin heel snel, wetenschappelijk onderbouwd, inzichtelijk is te maken wat het verlies aan productiviteit is door de huidige gang van zaken en wat bepaalde investeringen in duurzame inzetbaarheid kan opleveren (plus je kunt gelijk zien hoe je  het doet ten opzichte van branche genoten). Het verlies aan productiviteit is soms. En we hebben het dan niet over daadwerkelijk verzuim, met het verlies aan productiviteit als iemand niet goed in zijn vel zijn, fysiek niet in orde is, mantelzorgtaken heeft of iets anders en daardoor niet optimaal productief is.

Wat levert het mijn organisatie op, inzetten op duurzame inzetbaarheid in welke vorm dan ook?

Geïnteresseerd om binnen twee uur voor jouw organisaties erachter te komen wat duurzame inzetbaarheid kan opleveren en en welke knoppen je kunt draaien om heel snel letterlijk geld te verdienen door bepaalde zaken wel aan te pakken? Door bijvoorbeeld de dialoog aan te gaan, inzetten van meer training/scholing mogelijkheden etc? Voor € 450,00 heb je in twee uur een complete scan met tal van scenario’s en vooral, concrete besparingen.
Als voorbeeld, stel je werkt in een bedrijf in de zakelijke dienstverlening met een totale loonsom van € 10 miljoen, dan kan een daling van 30% naar 20 % van het aantal werknemers dat moeite heeft met de combi werk privé je al een besparing opleveren van € 18.000,00. Of het percentage werknemers dat niet enthousiast is over zijn werk daalt van 30% naar 25% levert je al een besparing op van € 10.000. Door bijvoorbeeld het aangaan van de dialoog.

The proof of the pudding is in the eating

Voor alle twijfelaars, eindelijk is het echt in concrete pegels te zien wat de inzet voor duurzame inzetbaarheid, op welk vlak dan ook, je oplevert als organisaties, wetenschappelijk onderbouwd door TNO. Wie wil? The proof of the pudding is in the eating….bel 0800-0201060 of mail schuitemaker@careerandlive.nl

Annemie Schuitemaker

partner NPDI