Blog van Career & Live
zondag 22 oktober 2023

Inspiratie voor, tijdens en na de week van de werkstress

Ja, wij – Career & Live – staan voor (ver)binding en werkplezier. Daarom inspireren we alle werkgevers en werknemers om ook dit jaar niet alleen tijdens maar ook na de week van de werkstress van 13 tot 17 november 2023 aandacht te besteden dit cruciale thema. We hebben een reeks inspirerende workshops ontwikkeld die échte verbinding en werkplezier tot stand brengen. Wij kunnen op een energieke en interactieve manier een workshop verzorgen voor 5 of 500 mensen. Ook online of het nu via MS Teams, Zoom of Google Meet is. In het Nederlands of in het Engels, dus ook voor internationale teams. In het kader “practice what you preach” vinden wij het belangrijk dat deze workshops nooit door gaan tot het hele uur (onafhankelijk hoe lang de workshop duur en begint), maar eindigen om .45 uur, zodat iedereen nog een kwartier heeft om naar de mogelijke volgende meeting te gaan en even bij te tanken, fysiek en mentaal.

Workshop: “Vergroten van je veerkracht, creëer je eigen teflonlaag!”

Ontdek jouw innerlijke veerkracht in deze  boeiende workshop. In een wereld vol verandering en uitdagingen is een teflonlaag onmisbaar. We duiken in de wereld van veerkracht, leren stressvolle situaties te accepteren en los te laten. Ontdek zelfvertrouwen, positiviteit en jouw innerlijke kracht. Bovendien krijg je toegang tot een e-learning module om je nieuwe vaardigheden te versterken. Maak jezelf veerkrachtiger en ontdek hoe deze workshop je leven kan veranderen. Doe mee en bouw aan jouw teflonlaag!

Workshop:  Pro actief aan de slag met je energie, zo doe je dat

Soms dreigt energie weg te lekken of op te raken. Tijdens deze workshop gaat het om het ogenschijnlijk simpele principe: hoe zorg ik ervoor dat ik genoeg energie heb om mijn werkdoelen goed, effectief en met een frisse blik te bereiken? We kennen allemaal het principe van moe thuiskomen, op de bank ploffen en een serie bingen, maar hoe zou het voelen als je fris thuiskomt van je werk en genoeg goede energie over hebt voor de rest van je dag? De workshop is energiek en interactief, gebaseerd op wetenschappelijke kennis van proactief vitalitymanagement. Kortom, tijdens deze workshop leer je hoe je proactief jouw vitaliteit kunt managen en wat het effect daarvan is.

Workshop; Je bent een rund als je met je pauzes stunt

Laten we eerlijk zijn, in onze drukke levens lijken pauzes een luxe die we ons niet kunnen veroorloven. Echt waar pauzeren kun je leren! Geen “time-management training” maar “pauze-management training Werkstress en persoonlijke zorgen houden ons gevangen, maar de echte uitdaging ligt in het gebrek aan herstel. Het nemen van pauzes is geen teken van zwakte, integendeel, het is van vitaal belang voor ons welzijn.Het nemen van pauzes is niet alleen een persoonlijke keuze, maar ook een culturele kwestie binnen organisaties. Laten we een voorbeeld nemen aan de Zweden, die regelmatig FIKA nemen – een moment van ontspanning en sociale interactie. Ontdek hoe pauzes je productiviteit en welzijn kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld door meer te wassen onder werktijd als je thuiswerker.

Workshop: “Ontsnap aan het Onmiddellijkheidsvirus!”

In een wereld van constante communicatie eisen we veel van onszelf. We voelen de druk om direct te reageren op elk bericht, zowel op het werk als in ons persoonlijke leven. Het Onmiddellijkheidsvirus heeft ons in zijn greep en het is tijd om te genezen. Ontdek hoe je je concentratievermogen vergroot, je geduld uitbreidt en jezelf bevrijdt van de constante afleiding. Leer de kunst van focus, innovatie en creativiteit. Cultuurverandering begint bij jou. Durf te zeggen dat je even niet bereikbaar bent en geef het goede voorbeeld.Laten we samen het Onmiddellijkheidsvirus uitroeien en een gezondere balans vinden. Doe mee aan deze workshop en pak de juiste ‘vitamines’ voor een productiever, gezonder leven!

Workshop “Vervagende grenzen werk/privé. Ok? Of niet!”

Hybride werken biedt zowel kansen als uitdagingen. Een van de uitdagingen is de vervaging van grenzen tussen werk en privé, wat voor sommigen een zegen is en voor anderen een valkuil. We staan voor een spectrum, met integrators die werk en privé graag vermengen, separators die ze liever gescheiden houden, en talloze mengvormen daar tussenin. In deze workshop ontdek je jouw natuurlijke neiging: ben je meer een integrator, separator, of iets daartussen? Dit inzicht helpt je bij het vinden van een flexwerkstijl die bij jou past en het effectief bewaken van je werk-privégrenzen. Je krijgt praktische tips om de balans te behouden, zodat de vervaging van grenzen geen probleem wordt. Samen werken we aan een gezonde, productieve balans tussen werk en privé.

Workshop “werk prive balans bestaat niet toch?” 

Werk-privé balans draait niet alleen om werk en privé, maar ook om jou als individu. In een vliegtuig zet je eerst je eigen zuurstofmasker op voordat je anderen helpt; in ons leven moeten we ook voor onszelf zorgen. Als mens zijn we verbonden met onze omgeving, en wat er privé gebeurt, beïnvloedt ons werk, en vice versa. Deze workshop biedt concrete, interactieve inzichten gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke bevindingen. We onderzoeken hoe werk en privé elkaar beïnvloeden en reiken praktische oplossingen aan. Van het gevoel van constante bereikbaarheid tot de uitdagingen van een druk gezinsleven; samen gaan we op weg van 24/7 werken naar 24/7 genieten!

Workshop: “Aan de digitale overload ontsnappen: De Digital wellbeing of Detox Workshop!”

In onze 24/7 digitale wereld, zijn smartphones en constante connectiviteit gemeengoed geworden. Wetenschappelijk bewezen is onze verslaving aan deze digitale wereld. We voelen onrust als we niet online zijn, multitasken continu, verliezen focus en zijn zelden echt mindful. Dit heeft een verwoestend effect op onze productiviteit, veroorzaakt werk- en privéstress en tast onze gezondheid aan. Digital Detox is als een verkwikkende lichaamsreiniging voor de geest en ziel, een kans om de balans te herstellen. Deze workshop biedt bewustwording en focus, en ja, we doen het zonder smartphones. Ga van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam in het beheer van jouw digitale leven.

Workshop: “Control, alt, delet stress”

Herken je dat, dat je wenst dat met één druk op de knop alle werkstress verdwijnt? Tijdens deze zeer interactieve workshop krijg je concrete tips krijgt om je werkstress te verlagen en je werkplezier te verhogen. De workshop is duurt 55 minuten zodat iedereen nog 5 minuten de tijd heeft voordat de volgende afspraak begin, dat geeft ontspanning! Let het, het is dus geen saai hoorcollege, maar een workshop, je gaat actief aan de slag en de workshop eindigt met een digitale goodie bag vol met concrete tips. Uiteraard bestaan de workshop uit afwisselende werkvormen, afgewisseld met energizers en muziek en filmpjes. Humor, energiek, inspirerend in actie en concreet resultaat, dat zijn de pijlers voor de workshop en daarn control, alt delet stress!

Workshop: ” Werkdruk maakt meer kapot dan je lief is! Tijd voor actie”

Als een onstuitbare kracht lijkt werkdruk te groeien. Het is tijd om de veelkoppige draak van werkdruk op aan te pakken.  Maar laten we niet vergeten dat werkdruk meer is dan alleen werk – privé en vrijetijdsdruk spelen ook een rol. Deze workshop gebaseerd op het allernieuwste model m.b.t werkdruk geeft inzichten en biedt vijf richtlijnen voor een integrale aanpak: verminder inspanning, vergroot ontspanning, behoud persoonlijke opbrengst, investeer in individuen en versterk verbindingen. Tijd voor actie, want het is 1 voor 12. Doe je mee,, het nis niet wat je aandacht geeft groeit, maar wat je verwaarloost gaat woekeren!

Workshop: “Haal de Roze Bril tevoorschijn: Creatieve Oplossingen Workshop!”

Welkom bij een workshop vol perspectiefverandering en creativiteit! Samen leren we de kunst van het transformeren van obstakels tot kansen. We moedigen je aan om die roze bril op te zetten en met frisse, positieve ogen naar uitdagingen te kijken. Ontdek hoe je creatieve oplossingen kunt bedenken en obstakels kunt veranderen voor innovatie en groei. Deze workshop biedt praktische tools en inzichten om jou te inspireren en effectief om te gaan met veranderingen. Leer de kracht van de roze bril kennen en creëer een nieuwe wereld vol mogelijkheden, zowel werk als prive!

Wil je meer weten, heb je nog meer inspiratie nodig of wil je z.s..m. een workshop inplannen, mail dan gelijk

Annemie Webers

directeur Career & Live