Blog van Career & Live
dinsdag 9 januari 2024

Deelnemers gezocht voor de Nederlandse pilot 4 day week

Goed nieuws, de pilot van 4 Day Week Global komt naar Nederland toe. Van origine is het initiatief gestart in Nieuw-Zeeland door Andrew Barnes & Charlotte Lockhart in 2019. De pilot duurt 6 maanden. Onder begeleiding van de experts op het gebied zoals Alex Soojung-Kim Pang en met monitoring van Boston College en Cambridge University, waaronder Juliet Schor. Waarbij er uitgegaan wordt van 100|80|100. 100% salaris, 80% werktijd en 100% resultaten. De resultaten van de pilots blijken wereldwijd een succes te zijn, zo is er onlangs een pilot afgerond in Zuid-Afrika en volgen landen zoals Zweden, Duitsland, Canada en Amerika op de voet. 91% van alle organisaties die deelname aan de pilot gaan ook na de pilotfase door met de 4-daagse werkweek.

Je vraagt je misschien af, waarom is de pilot in Nederland zo belangrijk? Daarmee tonen we aan dat mensen niet alleen minder spanningen voelen tussen werk en privé of dat de zorgtaken tussen mannen en vrouwen gelijkwaardiger verdeeld worden, maar ook dat het aantal mensen met burn-outklachten enorm afneemt en het ziekteverzuim daalt. Zo geven mensen aan een hogere kwaliteit van de week en het weekend te hebben. De 4-daagse werkweek is 1 van de fundamentele sociale innovaties van deze tijd.

De 1ste Nederlandse pilot staat op het punt van start te gaan. De voorbereidingsmaand start in februari, in maart is de planningsmaand waarna in april gestart wordt met de daadwerkelijke pilot. Wil je graag meer informatie over de Nederlandse pilot ontvangen neem dan contact op met Louis Goulmy, eigenaar van werkvierentwintig.nl en de Nederlandse partner van 4 Day Week Global. Wees er snel bij. inschrijvingen sluiten eind van de maand.

Wil je je als organisatie direct inschrijven ga dan naar https://www.4dayweek.com/join-pilot-program