Blog van Career & Live
maandag 19 februari 2024

De “wereld-op-zijn-kop” handleiding voor Werk-Privé Balans: Waarom altijd “aan” staan het nieuwe “uit” is

Welkom in de wondere wereld van de werk-privé balans, waar nu een keer de regels niet bestaan en logica even een pauze neemt. In deze handleiding zetten we de wereld even op zijn kop, draaien we de conventionele wijsheid om en serveren met deze met een schijfje absurditeit. Dit is een anders dan anders handleiding waarin altijd “aan” staan de sleutel tot ultiem geluk en balans is. Wie durft?

Stap 1: vergeet 9 tot 5, welkom 5 tot 9

Wie heeft ooit gezegd dat werken tussen 9 uur ’s ochtends en 5 uur ’s middags heilig is? Laten we die uren omdraaien! Je nieuwe werkdag begint om 9 uur ’s avonds en eindigt om 5 uur ’s ochtends. Denk aan de rust, de stilte, en het gebrek aan e-mails die binnenstromen omdat, nou ja, iedereen anders slaapt. Bonus: je kunt eindelijk die nachtbraker in jezelf omarmen en de zonsopgang begroeten met een voldaan gevoel van productiviteit.

Stap 2: vergaderingen in de droomwereld

Vergeet Zoom, Teams, of welk platform dan ook waar je normaal gesproken je vergaderingen op houdt. We gaan een niveau dieper: droomvergaderingen. Voordat je gaat slapen, stem je af op dezelfde droomfrequentie als je collega’s. Bespreek projecten en brainstorm nieuwe ideeën terwijl je vecht met draken of vliegt boven wolkenkrabbers. Notulen? Die worden bijgehouden door de droomnotulist, natuurlijk.

Stap 3: E-mails beantwoorden? Probeer telepathie!

E-mailinboxen zijn zo passé. In onze nieuwe wereld is telepathie waar het om draait. Stel je voor dat je een vraag hebt voor een collega. In plaats van een e-mail te typen, sluit je gewoon je ogen, concentreer je op de vraag, en zend deze uit. Antwoorden komen als zachte fluisteringen in de wind, of misschien als een plotselinge ingeving tijdens het douchen. Efficiëntie ten top!

Stap 4: de ultieme werkplek – overal en nergens

Vergeet kantoren of zelfs thuiswerken. In onze nieuwe realiteit is je werkplek overal en nergens tegelijk. Werk vanuit een andere dimensie, waar tijd vloeibaar is en ruimte een suggestie. Je kunt deelnemen aan een teamvergadering terwijl je zweeft in het niets of een rapport afronden vanuit de verloren stad Atlantis. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Stap 5: vakantiedagen? Probeer werkdagen!

In een wereld waar we altijd “aan” staan, zijn vakantiedagen een concept van het verleden. In plaats daarvan introduceren we werkdagen: speciale dagen die je uitkiest om daadwerkelijk te werken. Deze dagen zijn zeldzaam en worden gevierd als feestdagen. Mensen zullen je benijden op je werkdagen, “Wow, je hebt een werkdag? Vertel me alles!”

Conclusie: balans in de chaos

In deze omgekeerde wereld is balans niet het vinden van een scheiding tussen werk en privé, maar het omarmen van de constante staat van “aan” zijn op de meest bizarre en vreugdevolle manieren. Door de conventies te doorbreken en onze realiteit opnieuw te definiëren, vinden we misschien wel de ware essentie van balans: leven en werken in een staat van constante verwondering en amusement. Dus daarom hoop ik je te inspireren met deze wereldd-op-zijn-kop ultieme handleiding voor werk-privé balans, waar logica een achterbank neemt en absurditeit de bestuurder is. Onthoud, in een wereld die altijd “aan” staat, zijn de enige grenzen die van je eigen verbeelding.

Annemie Webers

Directeur Career & Live BV