Assessments en (persoonlijkheids)testen

Betrouwbaar en valide assessments

Persoonlijkheidstesten en assessments kunnen helpen om snel inzicht te krijgen in talenten, competenties of specifieke andere zaken zoals werkstress of de werk privé balans stijl. Wij werken enkel met betrouwbare en valide persoonlijkheidstesten en assessments van o.a. CEB/SHL (’s werelds grootste testuitgever), de Workability Index en de WorkLife Indicator en de SWING werk privé test.

De diverse assessments:

OPQ Persoonlijkheids testen
Het assessment tool en wereldberoemde Occupational Personality Questionnaire verschaft diepgaand inzicht in de natuurlijke stijl van een kandidaat en de manier waarop deze invloed heeft op de prestaties op het werk. Het nut van de OPQ, die speciaal is ontworpen voor werkomgevingen, is bevestigd in meer dan 100 onderzoeken in 20 landen en 40 branches.

Capaciteitentesten
SHL Verify assessment is een complete oplossing die een unieke combinatie omvat van capaciteitentests, veiligheidsmaatregelen en een wetenschappelijk verificatieproces.

Motivatie testen
Motivation Questionnaire verschaft een grondig inzicht in wat mensen energie geeft en drijft, om bijvoorbeeld de betrokkenheid van personeel te vergroten en mensen beter aan te sturen, sterke punten te benutten, het volledige potentieel te gebruiken en de productiviteit en het personeelsbehoud te verbeteren. Op basis van deze testen gekoppeld aan gesprekken door gecertificeerde experts, kunnen diverse rapporten worden opgesteld.

WorkLifeIndicator
De WorkLifeIndicator is het meest uitgebreide assessment en de meest valide test ter wereld om worklife gedrag, identiteit en controle inzichtelijk te krijgen, met daaraan gekoppeld oefeningen en verbetertips. De test is ontwikkeld door de Amerikaanse Ellen Kossek.

Work Ability Index
Daarnaast gebruiken we het assessment de Work Ability Index, een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst die het werkvermogen van werknemers in hun huidige functie meet. Het begrip werkvermogen geeft aan hoe goed werknemers lichamelijk en geestelijk in staat zijn hun werk te doen en te blijven doen. De uitkomst van de WAI (de WAI score) is een goede voorspeller van iemands inzetbaarheid nu en in de toekomst. De WAI kan zowel individueel als in groepen worden ingezet. Klik hier voor tal van onderzoeken en publicaties over werkvermogen zoals o.a. het promotie onderzoek van Tilja van de Berg Erasmus MC over werkvermogen.

Swing Questionnaire enige gevalideerde werk privé balans test in Nederland
De meeste meetinstrumenten en assessments meten de ervaren werk-privé balans aan de hand van zelfrapportage met behulp van vragenlijsten. Er zijn meerdere instrumenten beschikbaar die variëren in lengte, richting en valentie. Deze zijn allemaal betrouwbaar en valide gebleken. Echter, slechts een van deze instrumenten is gevalideerd in de Nederlandse taal en bij Nederlandse gebruikers: de SWING,ontwikkeld door Prof. Sabine Geurts e.a., Behavioural Science Institute, Radboud Universiteit Nijmegen. Klik hier om rechtstreeks naar de SWING test te gaan, u krijgt een volledig persoonlijk rapport met uw werk privé en privé werk score toegezonden per mail.

assessment

assessment

Voorbeelden van rapporten

Het stress rapport

Het Stress rapport geeft inzicht in stressoren en stress copingstijlen

Loopbaanwijzer rapport

Dit is een speciaal rapport t.b.v. loopbaanontwikkeling

Het motivatie rapport

Het motivatie rapport geeft inzicht in de motivatoren en demotivatoren

Het sales rapport

Het sales rapport geeft een beschrijving van de verkoopstijl.

Het leiderschapsrapport

Het Leiderschaps rapport beschrijft welk type leider iemand is.

Het UCF development action planner

Het UCF development action planner rapport geeft inzicht in compententies & talenten, met daaraan gekoppelde concrete otnwikkeltips.

Interesse in een assessment en/of meer informatie?

Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Of neem rechtstreeks contact op via 0800-0201060 of stuur een mail naar info@careerandlive.nl. We nemen dan binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken of een kennismakingsgesprek in te plannen, gratis uiteraard.