Uniek leiderschapsprogramma voor vrouwen die werkzaam zijn in de advocatuur
18 dec

Uniek leiderschapsprogramma voor vrouwen die werkzaam zijn in de advocatuur

Uniek Leiderschapsprogramma

Het Women Leadership Programme is een uniek leiderschapsprogramma voor talentvolle vrouwen met maatschapspotentie en zo’n 6 – 12 jaar ervaring in de advocatuur. Het programma is in zeer nauwe samenwerking met de grootste advocatenkantoren van Nederland ontwikkeld. Vanuit verschillende invalshoeken en op verschillende terreinen werk je in een kleine groep intensief aan jouw leiderschapsontwikkeling. Voor een optimale praktijkaansluiting werken aan iedere bijeenkomst vrouwelijke topadvocaten mee die een voorbeeldrol vervullen in de advocatuur. De (weinige) vrouwelijke topadvocaten die hiervoor in aanmerking komen werken mee aan dit programma. Mede hierdoor heeft het een ongekend netwerkkarakter: de uitwisseling van ervaringen met elkaar en met diverse vrouwelijke topadvocaten en bestuurders speelt een belangrijke rol in de bijeenkomsten.

LeiderschapsprogrammaDe opleiding gaat uit van het opsporen van je eigen kracht en vanuit die kracht werken aan de minder sterke punten die je kunt ontwikkelen om binnen de advocatuur carrière te maken. De nadruk tijdens dit leiderschapsprogramma wordt gelegd op het zelf verantwoordelijkheid nemen voor het creëren van kansen en ontwikkelingen in je carrière. Jezelf zichtbaar maken, focussen en leiderschap tonen (o.a. middels acquisitie en personal branding), zijn thema’s die tijdens het programma aan de orde komen.

Reacties van oud-cursisten

•   ‘Deze opleiding heeft mij wakker geschud. Sindsdien ben ik veel bewuster bezig met mijn carrière.’
•   ‘Iedereen die in de fase zit voor het partnerschap heeft hier iets aan.’
•   ‘Aanvankelijk was ik zo gefocust op mijn werk dat ik me niet bewust bezig hield met het partnertraject. Nu weet ik dat ik me ook op andere fronten moet profileren.’
•   ‘Ook als je niet in de advocatuur werkzaam zou zijn, is zo’n programma zinvol omdat het bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling.’

Programma

Het programma duurt ca. 1 jaar: 10 bijeenkomsten van maart tot en met december. We beginnen met een 2-daagse bijeenkomst begin maart 2016 (inclusief diner & overnachting). De op onze website vermeldde data zijn onder voorbehoud.

Onderwerpen

– Inleiding Leiderschap
– Leiderschapsontwikkeling & empowerment
– Overtuigend presenteren & imago building
– Acquisitie & business development
– Vitaliteit & Work life balance is business*
– Leiderschap & management
– Personal & firm branding
– Onderhandelen op hoog niveau
– Authentiek leiderschap
– Effectief leiderschap

Meer info

Neem contact op met Jacqueline van Hofwegen – Batenburg