Millennials en hun smartphone-gedrag
03 okt

Millennials en hun smartphone-gedrag

Smartphone gedrag onderzoek

Millennials en hun smartphone-gedrag, met als doel te ontdekken in welke mate het digitale aspect van hun levensstijl van invloed is op hun leven in het algemeen, en de lifestyle-keuzes van deze generatie in het bijzonder. Daar richtte het onderzoek van Hvan dr-discount en Coupofy uit 2016 zich op.

Trends, gezondheid en nog veel meer

Millennials en hun smartphone-gedragHet onderzoek keek onder meer naar trends, variërend van de houding van de consument ten opzichte van online winkelen op hun smartphone, tot de gevolgen van hun smartphone-gewoonten op geestelijke gezondheid. Het resulterende verslag geeft inzicht in de verschillende groepen Millennials, hun koopgedrag en hoe deze gewoonten van invloed zijn op de geestelijke gezondheid van deze generatie en hoe zij persoonlijke keuzes maken.

Wat hebben de onderzoekers gevonden?

Heel veel, waaronder:

  • 73% van de Millennials gaat slapen met hun smartphones naast hun bed, en 82% van de Millennials controleert hun smartphones binnen een uur na het opstaan.
  • 43% van de Millennials kan niet naar het toilet gaan zonder hun smartphone, waarbij fulltime werknemers en mannen dit het sterkst hebben.
  • Een op de drie Millennials controleert hun telefoon ten minste twee keer per uur, en 20% van de Millennials zegt niet bij te kunnen houden hoe vaak ze hun telefoons checken en dat het zeker meer dan 10 keer per uur is.
  • 38% van de Millennials heeft telefoontjes tijdens het rijden aangenomen, slechts 25% van hen heeft een handsfree set.
  • Lees het hele onderzoek, klik hier