Hulp bij piekeren aangeboden voor onderzoek, piekeraars gezocht
28 jan

Hulp bij piekeren aangeboden voor onderzoek, piekeraars gezocht

Piekeren is pas een probleem als je gedachten niet los kunt laten

piekerenGemiddeld piekeren we elke dag minstens een half uur. Psycholoog Anke Versluis aan de Universiteit Leiden onderzoekt hoe we die malende radertjes van bezorgdheid in ons hoofd kunnen vertragen. Ze zoekt piekeraars die een dagelijkse training willen volgen. Lees het hele artikel van  het AD dd 28 jan 2015

Veel mensen in Nederland hebben last van (werk)stress. Een veelgehoorde klacht van mensen met (werk)stress is dat ze zo veel piekeren. Ze maken zich continue zorgen over gebeurtenissen die op het werk gebeuren en hebben moeite om deze zaken los te laten op het moment dat ze thuis zijn. Vaak is het lastig om zomaar met het piekeren te stoppen. De stress hoeft niet veroorzaakt te worden door de werksituatie alleen. Ook de combinatie van hoge belasting op het werk met belasting in het privéleven kunnen de stressklachten veroorzaken en leiden tot verminderd functioneren op het werk. Om stress te verminderen gaan wetenschappers van de Universiteit Leiden onderzoek doen naar de werkzaamheid van een training die gericht is op het verminderen van piekeren. De training wordt aangeboden op de smartphone. Via een app op de telefoon kan er dagelijks worden geoefend met het omgaan met stressvolle gebeurtenissen. Het idee is dat piekeren pas echt kan veranderen, als hier meerdere keren per dag mee wordt geoefend.

Mobiele training

De training richt zich op het verminderen van werkstress in het dagelijks leven. Meedoen is eenvoudig, want de training wordt geprogrammeerd op een smartphone. Hierdoor kan de training gewoon op het werk, thuis of onderweg gevolgd worden! De training duurt een maand en bestaat uit het doen van een aantal korte oefeningen per dag. De oefeningen nemen ongeveer drie minuten per keer in beslag en helpen u om beter met stress om te gaan.

je meer weten of deelnemen aan het onderzoek, klik hier